14 o C Kdz. Ereğli

“OLUMSUZ BİR ŞİKAYET ALMIYORUZ”

Gündem 8 yıl 4 ay 10 gün 23 saat 36 dakika önce 1626

Haberi Paylaşın

Havaların soğuması ile birlikte artış görülen grip salgınına karşı uzmanlardan uyarılar da gelmeye başladı.
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ndeki Özel Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu, hastanelerine en çok gelen vakanın grip olduğunu söyledi.


Çimenoğlu, bölgede 91.7 frekansından yayın yapan radyomuz Ereğli EFM’de Salı günleri saat 10.00’da başlayan “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programında, ilçenin ve bölgenin sağlık merkezleri, konumları ve sorunları hakkında detaylı bilgiler verdi.

HASTANELER ARASI DAYANIŞMA
İlçede 2 özel hastane olmasının avantaj olduğunu savunan Çimenoğlu, “bu sayede tatlı bir rekabetin yanı sıra çok da iyi bir dayanışma sergileniyor. Özel Ereğli Anadolu Hastanesi ile her türlü techizat ve malzeme alışverişinde bulunabiliyoruz. Gerek yöneticilerimiz gerekse de personelimiz çok iyi görüşüyor” dedi.
Ereğli Devlet Hastanesi’nin ilçe merkezine uzaklığının, bu hastanedeki hasta sayısını azaltmadığını anlatan Çimenoğlu, aksine fazlalaştığını, özel hastanelerin de Devlet Hastanesi’nin yükünü hafiflettiğini ifade etti.

BEÜ’YE ÖZEL ÖVGÜ
Ereğli devlet Hastanesi’nin iyi yönetildiğini anlatan, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ni ise bölge için ’nimet’ olarak değerlendiren Dr. Nevzat Çimenoğlu, şöyle dedi:
“BEÜ Hastanesi ile ilgili ne yazık ki, ’oraya giden ölüyor’ gibi söylentiler çıkarılıyor. Halbuki durum bunun tam tersi. 3 aşamalı tedavi yöntemi vardır. Bunlardan biri de ağır olan son aşamadır. BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi de işte bu noktada önemli. Zira diğer hastanelerimizde yapılamayan tedavi nedeniyle hastalar buraya gönderiliyor. Hastaların tetkikleri daha geniş yapılabiliyor, tedavisi de ona göre uygulanıyor. Dolayısıyla, orada yaşamını yitiren hastadan çok, kurtarılan hasta sayısına bakmak lazım. BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Ereğli’deki hastaneler olarak biz de yararlanıyoruz. Son derece de iyi doktorlar var.”

ECHOMAR BÜYÜYECEK
Echomar’ın, Yönetim Kurulu Başkanı Alp Demir Zorlu ve Beyin Cerrahı Uzman Dr. Selami Altun tarafından kurulduğunu hatırlatan Çimenoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İlerleyen yıllarda Sayın Altun yönetimden ayrıldı. Sayın Zorlu ise hastanenin en iyi koşullarda hizmet verebilmesi için tüm mesaisini harcıyor. Halen yan binada hizmete giren Fizyon Fizik Tedavi Merkezi de bölgenin en önemli merkezi haline geldi. İlerleyen sürede hastanenin daha da büyütülmesi çalışmaları yapılacak.
Hastalarımızdan, olumsuz bir şikayet almıyoruz. Bu da iyi hizmet verdiğimizin ölçüsü oluyor”

GRİBE DİKKAT
Programın son bölümünde, güncel hastalıklara da değinen Çimenoğlu, son dönemlerde en fazla vakanın grip olduğunu belirterek, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:
“Bu dönem yaşanan grip oldukça ağır geçiyor. Zaman zaman antibiyotiklerin daha etkili olmadığını görüyoruz. İnsanlar nedense böyle durumlarda evlerinin her tarafını kapatıyorlar. Bunun tam tersini yapmalı, sabah saatlerinde evin tüm camlarını açarak hava sirkülasyonu sağlamalılar. Bunun yanı sıra özellikle C vitamini içeren meyve ve sebzeleri daha fazla tüketmelidirler. Bal da vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır.”
Çimenoğlu, yaklaşık 2 saat süren programda Gazeteci Fikri Kapan’ı siyasi sorularını yanıtlarken, 2 dönem Alaplı Belediye Başkanlığı yaptığını, bazı dönemler milletvekili adayı olduğunu hatırlatarak, bir süre siyaseti uzaktan takip etmek, yaptıkları gözden geçirmek, talep edilmesi halinde ise birikimlerini aktarmak istediğini kaydetti.
Özel Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu, gelecekte siyaseti düşünmediğini ancak günün koşullarına göre de kapıyı tamamen kapatmadığını sözlerine ekledi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 8 saat 12 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
18 saat 24 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 6 saat 25 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 21 saat 18 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 2 saat 52 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 1 saat 53 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 7 saat 46 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 16 saat 30 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 5 saat 19 dakika önce KAZA ; 2 YARALI