Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“OLUMSUZ BİR ŞİKAYET ALMIYORUZ”

“OLUMSUZ BÄ°R ŞİKAYET ALMIYORUZ”

Havaların soğuması ile birlikte artış görülen grip salgınına karşı uzmanlardan uyarılar da gelmeye başladı.
Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesi’ndeki Özel Echomar Hastanesi BaÅŸhekimi Dr. Nevzat ÇimenoÄŸlu, hastanelerine en çok gelen vakanın grip olduÄŸunu söyledi.


ÇimenoÄŸlu, bölgede 91.7 frekansından yayın yapan radyomuz EreÄŸli EFM’de Salı günleri saat 10.00’da baÅŸlayan “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programında, ilçenin ve bölgenin saÄŸlık merkezleri, konumları ve sorunları hakkında detaylı bilgiler verdi.

HASTANELER ARASI DAYANIÅžMA
Ä°lçede 2 özel hastane olmasının avantaj olduÄŸunu savunan ÇimenoÄŸlu, “bu sayede tatlı bir rekabetin yanı sıra çok da iyi bir dayanışma sergileniyor. Özel EreÄŸli Anadolu Hastanesi ile her türlü techizat ve malzeme alışveriÅŸinde bulunabiliyoruz. Gerek yöneticilerimiz gerekse de personelimiz çok iyi görüşüyor” dedi.
EreÄŸli Devlet Hastanesi’nin ilçe merkezine uzaklığının, bu hastanedeki hasta sayısını azaltmadığını anlatan ÇimenoÄŸlu, aksine fazlalaÅŸtığını, özel hastanelerin de Devlet Hastanesi’nin yükünü hafiflettiÄŸini ifade etti.

BEÃœ’YE ÖZEL ÖVGÃœ
EreÄŸli devlet Hastanesi’nin iyi yönetildiÄŸini anlatan, Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Tıp Fakültesi Uygulama ve AraÅŸtırma Hastanesi’ni ise bölge için ’nimet’ olarak deÄŸerlendiren Dr. Nevzat ÇimenoÄŸlu, şöyle dedi:
“BEÃœ Hastanesi ile ilgili ne yazık ki, ’oraya giden ölüyor’ gibi söylentiler çıkarılıyor. Halbuki durum bunun tam tersi. 3 aÅŸamalı tedavi yöntemi vardır. Bunlardan biri de ağır olan son aÅŸamadır. BEÃœ Tıp Fakültesi Hastanesi de iÅŸte bu noktada önemli. Zira diÄŸer hastanelerimizde yapılamayan tedavi nedeniyle hastalar buraya gönderiliyor. Hastaların tetkikleri daha geniÅŸ yapılabiliyor, tedavisi de ona göre uygulanıyor. Dolayısıyla, orada yaÅŸamını yitiren hastadan çok, kurtarılan hasta sayısına bakmak lazım. BEÃœ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde EreÄŸli’deki hastaneler olarak biz de yararlanıyoruz. Son derece de iyi doktorlar var.”

ECHOMAR BÃœYÃœYECEK
Echomar’ın, Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Alp Demir Zorlu ve Beyin Cerrahı Uzman Dr. Selami Altun tarafından kurulduÄŸunu hatırlatan ÇimenoÄŸlu, konuÅŸmasını şöyle sürdürdü:
“Ä°lerleyen yıllarda Sayın Altun yönetimden ayrıldı. Sayın Zorlu ise hastanenin en iyi koÅŸullarda hizmet verebilmesi için tüm mesaisini harcıyor. Halen yan binada hizmete giren Fizyon Fizik Tedavi Merkezi de bölgenin en önemli merkezi haline geldi. Ä°lerleyen sürede hastanenin daha da büyütülmesi çalışmaları yapılacak.
Hastalarımızdan, olumsuz bir ÅŸikayet almıyoruz. Bu da iyi hizmet verdiÄŸimizin ölçüsü oluyor”

GRÄ°BE DÄ°KKAT
Programın son bölümünde, güncel hastalıklara da değinen Çimenoğlu, son dönemlerde en fazla vakanın grip olduğunu belirterek, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:
“Bu dönem yaÅŸanan grip oldukça ağır geçiyor. Zaman zaman antibiyotiklerin daha etkili olmadığını görüyoruz. Ä°nsanlar nedense böyle durumlarda evlerinin her tarafını kapatıyorlar. Bunun tam tersini yapmalı, sabah saatlerinde evin tüm camlarını açarak hava sirkülasyonu saÄŸlamalılar. Bunun yanı sıra özellikle C vitamini içeren meyve ve sebzeleri daha fazla tüketmelidirler. Bal da vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır.”
ÇimenoÄŸlu, yaklaşık 2 saat süren programda Gazeteci Fikri Kapan’ı siyasi sorularını yanıtlarken, 2 dönem Alaplı Belediye BaÅŸkanlığı yaptığını, bazı dönemler milletvekili adayı olduÄŸunu hatırlatarak, bir süre siyaseti uzaktan takip etmek, yaptıkları gözden geçirmek, talep edilmesi halinde ise birikimlerini aktarmak istediÄŸini kaydetti.
Özel Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu, gelecekte siyaseti düşünmediğini ancak günün koşullarına göre de kapıyı tamamen kapatmadığını sözlerine ekledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo