Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ölüme terk edilen atı hayata bağladılar

Ölüme terk edilen atı hayata bağladılar

Ölüme terk edilen atı hayata bağladılar


Zonguldak'ta dere yatağında vatandaÅŸlar tarafından ayağı kırık halde bulunan at, tedavisi yapılmak üzere Ä°stanbul'a gönderildi. 
Merkez ilçeye bağlı Asma Mahallesi'ndeki derede bir atın sağ arka ayağının kırık şekilde gezdiğini gören vatandaşlar durumu Zonguldak Belediyesi ekiplerine ve Hayvan Hakları Konfederasyonu Zonguldak Temsilcisi emekli öğretmen Suzan Arığ'ya bildirdiler.
Ekipler tarafından dere yatağından çıkarılan at Zonguldak Belediyesine ait yere getirilerek bakımları yapıldı.  Ayağının durumunun kötü olduÄŸu için merkezi Ä°stanbul'da bulunan DoÄŸa ve Yük Hayvanları Federasyonu BaÅŸkanı Okan Oflaz ile irtibata geçen Hayvan Hakları Konfederasyonu Zonguldak Temsilcisi emekli öğretmen Suzan Arığ, Oflaz'a atın durumu hakkında bilgiler verdikten sonra federasyon atın bakımı üstlendi. 
Yaralı at DoÄŸa ve Yük Hayvanları Federasyonu tarafından Zonguldak'a gönderilen nakil aracı ile alınarak tedavisi yapılmak üzere Ä°stanbul'a gönderildi. 
Atın ayağı kırık şekilde dolaştığı ihbarı üzerine harekete geçtiklerini belirten Hayvan Hakları Konfederasyonu Zonguldak Temsilcisi emekli öğretmen Suzan Arığ şöyle dedi:
"Asma deresinden atı belediyelerin büyük desteğiyle aldık. Temizlik işletmesinde hayvanların olduğu yerde misafir edildi. Doğa ve Yük Hayvanlarını Koruma Konfederasyonu araba göndererek bu hayvanın tedavisini üstlendi. Bundan sonra İstanbul'da tedavisi yapılacak. Gerekli bilgiler bize gelecek. At tekrar Zonguldak'a geri gelmeyecek ve orada bir çiftliğe sahiplendirilecek."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
üzgün1
gülücük0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Musa Aşçıoğlu

29 Haziran 2018 - 23:34

Hayvanlarimiza bakalım sahip cikalim

Musa Aşçıoğlu

29 Haziran 2018 - 11:00

Hayvanlarimiza bakalım sahip cikalim

Gülay Yılmaz

28 Haziran 2018 - 22:59

Ne güzeldir yürek olmak

Yorum Yazın

Canlı Radyo