13 o C Kdz. Ereğli

Ölüce Feneri’ne 7 Kilometrelik Zorlu Doğa Yürüyüşü

Gündem 8 yıl 2 ay 10 saat 48 dakika önce 2379

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Belediyesi ile ERİDAK Arama Kurtarma Derneği organizasyonuyla, Kırmacı Mahallesi Fiziksel Engelliler Derneği’nin karşısından Ölüce Deniz Feneri’ne kadar yaklaşık 7 kilometrelik bir doğa yürüyüşünün yapıldı.

Yürüyüşe; Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge Komutanları, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon Spor Taraftarlar Dernekleri Başkanları, ERİDAK Arama Kurtarma Üyeleri, Gönüllü itfaiyeciler, bazı okul öğretmenleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve ERİDAK sponsorları da katıldı.

Kemer mevkiinden hareket eden Başkan Uysal ve yürüyüşe katılanlar, Meşe Dibi Mevkiinde kahvaltı molası verirken, yerlerin ıslak olması nedeniyle zorlandı. Ereğli Belediye İtfaiyesi ve ERİDAK görevlilerinin her türlü güvenlik tedbirini aldığı yürüyüşte, ormanlık ve kayalık alanlardan, patika yollardan geçildi.

Ölüce Feneri’ne varıldıktan sonra fener hakkında bilgi alan Başkan Uysal, yürüyüşü organize eden Belediye İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Ulaştırma Müdürü Hüseyin Ağlar ve ERİDAK yöneticilerine teşekkür ederek, ilçede bu tür doğa yürüyüşlerinin sık sık yapılmasını istedi.

Başkan Uysal, Ereğli’nin tanıtımı için bu tür doğal yerlerin önemine değinerek, “Kırmacı’da toplandık. Kemer mezarlığından yürüyerek yaklaşık 7 kilometre yürüyerek Meşe dibi mevkiine indik. Tabi yeni başlayanlar için biraz zor ama bir o kadarda zevkli oldu. Bizim Ereğli olarak bir kültür haritamız olmalı. Ereğli’deki 6 ayrı yer bu haritalara konulmalı. Bu gezilere çevre iller ve ilçelerden birçok insan gelerek ilçe ekonomisine de katkı sağlayacak. Şehrimizin tanıtılması açısından bunlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 12 saat 21 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 13 saat 33 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 7 saat 38 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 4 saat 51 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 7 saat 12 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
2 gün 1 saat 27 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
11 saat 55 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 9 saat 34 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 5 saat 43 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 10 saat 41 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !