Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖLDÜKTEN SONRA KADAVRA OLMAK İSTİYORDU

ÖLDÜKTEN SONRA KADAVRA OLMAK İSTİYORDU

Yıllarca kadavra olmak için yaşadı, hayatını kaybedince toprağa verildi


Zonguldak'ta 13 yıl önce "bedenim bilimin hizmetinde kullanılacağı için mutluyum" diyerek gönüllü kadavra olan Hasan YukuÅŸar 62 yaşında hayatını kaybetti. Ancak baÅŸvurduÄŸu kurumda yeterli sayıda kadavra bulunması sebebiyle cenaze namazı kılınarak topraÄŸa verildi. 
Kent merkezinde yaÅŸayan 62 yaşındaki Hasan YukuÅŸar, boyacılık yaparak geçimini saÄŸlıyordu. ilkokul mezunu olan YukuÅŸar, yaklaşık 13 yıl önce bir saÄŸlık kurumuna gönüllü kadavra olmak isteÄŸinde bulundu. Ä°steÄŸi bir süre sonra kabul edilen YukuÅŸar, "Bedenim çürümektense bilimin hizmetinde kullanılacağı için mutluyum" ifadelerine yer verdi. 
Aradan yıllar geçmesinin ardından rahatsızlanan YukuÅŸar, NiÄŸde'de bir bakımevine sevk edildi. Burada durumu ağırlaÅŸan YukuÅŸar, hayatını kaybetti. Cenazesi yakınları aracılığıyla memleketine getirilen YukuÅŸar için cenaze namazı kılındı. Acılık Hz. Ali Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından YukuÅŸar'ın cenazesi ÅŸehir mezarlığında topraÄŸa verildi. 
"Kadavra kontenjanının dolu olduÄŸunu söylediler" 
Cenaze töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan yakın arkadaşı Recep Karaman, ilgili saÄŸlık kurumuyla yasal prosedürler gereÄŸi irtibata geçtiklerini ifade etti. Ancak kurumun yeterli sayıda kadavrasının olduÄŸunun belirtilmesi üzerine cenazeyi defnetmeye karar verdiklerini belirten Karaman, şöyle dedi: 
"Hasan arkadaşım benim ilkokuldan arkadaşımdı. Uzun süre hastanede yattıktan sonra maalesef Zonguldak'ta bakım evi bulamadığımzdan NiÄŸde'deki bakım evine gönderdik. Orada bir süre kaldı. Son dönemde de durumu ağırlaşınca vefat etti. Zonguldak'a getirerek son yolculuÄŸuna uÄŸurladık. Arkadaşımızın kadavra olmasıyla ilgili süreç vardı. Biz üniversite ile görüştük. Ãœniversitenin yeterli sayıda kadavrasının olduÄŸunu ve Hasan kardeÅŸimizi alamayacaklarını söylediler. Çünkü kadavranın saklama koÅŸullarının farklı olduÄŸunu söylediler. Åžu anda alma imkanlarının olmadığını söyleyince biz de Hasan kardeÅŸimizi topraÄŸa vereceÄŸiz. Ailesi çok fazla razı deÄŸildi. Ä°lla bir mezarı olduÄŸunu istiyordu." 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo