Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

OKUL AÇILIŞINDA DUYGUSAL ANLAR...

OKUL AÇILIŞINDA DUYGUSAL ANLAR...

 Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde hayırsever iÅŸ adamı tarafından yaptırılan 18 derslikli Bölücek Kadir-NeviÅŸet KameroÄŸlu Ä°lkokul-Ortaokulunun, lojmanın kalorifer kazanının patlaması nedeniyle ertelenen açılış töreni yapıldı.

Bölücek Mahallesi’nde ikinci yarıyılda hizmete alınan ve 78 öğrencinin eÄŸitim-öğretim gördüğü okulun, 10 Nisan’da meydana gelen patlama nedeniyle gerçekleÅŸtirilemeyen resmi açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Hayırsever iÅŸ adamı 81 yaşındaki Kadir KameroÄŸlu, yaptığı konuÅŸmada,  okuyamamanın acısını okul yaptırarak giderdiÄŸini söyledi.

Denizli’nin Çivril ilçesinde doÄŸduÄŸunu ve 50 yıl önce EreÄŸli’ye geldiÄŸini anlatan KameroÄŸlu, "DoÄŸduÄŸum yere 10  okul yaptırdım. Bu yaptığım hizmetleri hiçbir suretle ödediÄŸim vergiden de düşmedim" dedi.

- "Maddi durumu iyi olanlar okul yaptırsın"

KameroÄŸlu, uzun yıllar ticari hayatını sürdürdüğü EreÄŸli’ye vefa borcunu ödemek istediÄŸini belirterek, şöyle konuÅŸtu:

"Mali durumu iyi olanlar lütfen okul yapalım. Bu memleket doÄŸusu ile batısı ile bizim. Biz kardeÅŸiz, dövüşmeye gelmedik, birbirimizi kucaklamaya geldik. Ä°mkanlarım oldukça ölesiye kadar kendimi ÅŸartlandırdım, okul yaptıracağım. Mali durumu iyi olanlar gelin birlik olalım, dirlik olalım bu zincirin halkalarını çoÄŸaltalım."

Zonguldak Valisi Ali Kaban da eÄŸitime katkılarından ötürü hayırsever iÅŸ adamına teÅŸekkür ederek plaket takdim etti. 

Kesilen kurdelenin ardından okul, protokol üyeleri tarafından gezildi.

Törene, EreÄŸli Kaymakam Vekili AltuÄŸ ÇaÄŸlar, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı TuÄŸamiral Hasan DoÄŸan, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ve çok sayıda davetli katıldı. 

 Okulun yanında yer alan iki katlı lojmanın alt katındaki kalorifer kazanı 10 Nisan’da patlamış, binada kısmi hasar oluÅŸmuÅŸtu. Okulun yakınındaki 2 apartman inÅŸaatı ve park halindeki 1 araç da patlamadan zarar görmüştü. 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo