Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ogün ruhunu yaşattılar, yaşadılar...

Ogün ruhunu yaşattılar, yaşadılar...

BÖLGEDE OLAN BİTENLER İÇİN www.ereglifm.com.tr


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi EreÄŸli Ä°lkokulu öğretmen ve öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl dönümü dolayısıyla okul bahçesinde program düzenledi. Åžiir okuyan öğrenciler un çorbası ve kuru ekmek yedi.
Edinilen bilgiye göre, okulda düzenlenen etkinlikte ilk olarak öğrencilerin hazırladığı şiir ve kompozisyonlar okundu. Daha sonra ise öğretmenler tarafından hazırlanan temsili 57. Alay çadırı önünde öğrencilere o dönemlerde askerlerin yediği un çorbası ve kuru ekmek dağıtıldı.
Ereğli İlkokulu ve proje öğretmenlerinden Abdullah Kanca, etkinlikte konuşmasında, hayallerinden bir tanesini gerçekleştirdiğini söyledi. Ders olarak öğrencilerine anlattığını temsili olarak göstermekten duyduğu memnuniyeti anlatan Kanca, şöyle dedi:
“Hayallerimden bir tanesini bugün gerçekleÅŸtiriyorum. ÖğretmenliÄŸim boyunca biz çocuklara hep sözel olarak Çanakkale’yi anlatıyorduk. Bu sözelliÄŸin içinde askerlerimiz aç kalmışlar, yemek bulamamışlar. Gibi ifadeler kullanmıştık. Ama bunlar bu yaÅŸ grubu çocuklar için pek bir ÅŸey anlam ifade etmiyordu.
Çanakkale’de 250 bin ÅŸehidimiz var diyoruz. Ama çocuklar bunun nasıl bir ÅŸey olduÄŸunu bilemiyorlardı. Bizde bunu anlatabilmek için arkadaÅŸlarımızla beraber bir görsellik hazırladık. Çanakkale 57. Alayının siperini hazırladık. Çocuklarımıza da askerlerimizin yemiÅŸ olduÄŸu bir günlük kumanyayı yani un çorbası ve ekmekleri vermiÅŸ olduk. Bunun çocukların hafızasında daha iyi kalacağını düşünüyorum. Bu iÅŸ için bize Okul aile birliÄŸinin, okul müdürlüğümüzün ve öğretmenle arkadaÅŸlarımızın, velilerimizin göstermiÅŸ olduÄŸu destek için çok teÅŸekkür ediyorum. Bu programımızı seneye daha da geliÅŸtirerek ilçe çapında yapmayı hedefliyoruz.”
Okul Müdürü Tuncay Uzun, öğretmenler ve veliler de dağıtılan Un çorbası ve kuru ekmeği alarak öğrencileri ile birlikte yediler.

 

Ogün ruhunu yaşattılar, yaşadılar...

BÖLGEDE OLAN BİTENLER İÇİN www.ereglifm.com.tr

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo