Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“Oğullar” geldi, esnaf kepenk kapattı

“Oğullar” geldi, esnaf kepenk kapattı

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak Alaplı ilçesinde kovandan kaçtığı tahmin edilen çok sayıda arı, şehir merkezinin işlek yerlerinden Hükümet Caddesi'ne geldi. Arıları fark eden vatandaşlar dükkanlarının ve evlerinin camlarını kapattı. 
Edinilen bilgiye göre, Alaplı Hükümet Caddesi üzerindeki bir kırtasiye dükkanın kepengine oğul atan arıları amatör arıcılık yapan bir esnaf tarafından kutuya alınarak toplandı. Bu arada bazı vatandaşların arılar nedeniyle tedirgin olduğu görülürken, bazıları da cep telefonuyla görüntü çekti. 
Cadde de esnaflık yapan Tuncay Yüksek, yaklaşık bir saat önce arıların oğul attığını belirterek şunları söyledi: 
"Kendimde arıcılık işiyle ilgileniyorum. Sabah dükkanın önünde esnaf arkadaşlarla otururken bir baktık arılar karşımızdaki dükkanın kepengine oğul atmış. Bizde biraz erken davranalım dedik. Arıcılık kıyafetimi giydim ve oğlu alarak kutuya koydum. İçinde ana arı var mı yok mu bilmiyorum ama inşallah vardır.

Mevsimi olduğundan onlar neslini çoğaltmak istiyor. Yuva aramak için uçuyorlar. Bazı zamanlar şehir merkezine geldiklerine çoğu kez tanıklık ediyoruz. Arı oğulu, arıların çoğalması ile birlikte ve kovan içinde iki ana arının varlığı baş gösterdiği zaman içlerinden bir tanesi kovanı terk ederek gider. Bu şekilde terk edip giden arı işte bizim arı oğlu olarak tabir ettiğimiz durum oluyor. Arının oğul vermesi arıcılık faaliyetlerinin en yoğun olduğu zamanlarda olur. Genel olarak ülkemizde Nisan, Mayıs ve Haziran ayları içinde olmaktadır. Bu aylarda uyanık olalım ki çıkan arı oğullarını kaçırmayalım. Bunların hiç kimseye zararı olmaz. ”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo