Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖĞRENCİLERDEN KALKINDIRMA HAMLESİ!!!

ÖĞRENCİLERDEN KALKINDIRMA HAMLESİ!!!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak ili Ereğli ilçesinde, Karadeniz Ereğli Merkez Anadolu Lisesi kadroları ve öğrencilerince “Nenemin Tohumları” adı ile tarımsal üretim amaçlı proje geliştirildiği bildirildi.
Biyoloji Öğretmeni Yalçın Arslan, projeye ilişkin yazılı açıklamasında, önce bölgenin ardından ise Türkiye’nin yararlanabileceği tarım projesi hazırladıklarını belirtti. Pek çok noktadan toplanacak tohumların kurulacak serada toprakla birleştirip tarımsal kalkınma hamlesi yaracaklarını anlatan Arslan, şunları kaydetti:
“Okulumuz Karadeniz Ereğli Merkez Anadolu Lisesi olarak, 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde tüm okul personeli öncelikli olarak bölgemizde köylülerimiz tarafından zaten üretilmekte olan sebzelerin tohumlarını toplamaya başladılar. 2019 Ocak ayı içerisinde başlayan projemiz şu anda son hız devam etmektedir. Biliyoruz ki Türkiye'de birçok okul ve kurum da buna benzer projeler yürütülmektedir. Bizim bu projeden farklı olarak sadece yerli tohum toplama değil bu tohumların üretimi ile artırılması ve Karadeniz Ereğli'de tohum bankasının yanısıra büyük bir seranın da kurulmasıdır. Bu serada, getirilen tohumların sistematik bir şekilde sınıflandırılmalarının yapılması, çeşitlendirilmesi ve miktarının gramlardan kilolara ulaşmasını sağlamaktır. Bu bağlamda kaymakamlık başta olmak üzere belediye kalkınma ajansları, üniversite ve ilçemiz bünyesindeki diğer birçok okulun da bize destek olmasını bekliyoruz.
Bu konu üzerinde görüşmelerimiz devam etmektedir. Özellikle seranın kurulması ve işleyişi içerisinde öğrencilerimizin her basamakta bulunmasını istiyoruz. Tohumların toplanması gibi bu işleyişinde gönüllülük esasına dayalı olmasını beklemekteyiz. Toplanan ürünler başta okulumuz öğrencileri ve yakın çevremizde bulunan dar gelirli vatandaşlarla paylaşılacaktır. Farklı bölmelerden oluşacak olan sera kompleksinde tohumların saklandığı 1. bölüm, ev atıklarından gübre dönüştüğü 2. bölüm, tohumların çimlendirilip fide dönüştüğü 3. bölüm, tüm kayıtlarının tutulduğu 4. bölüm ve fidelerin büyütüldüğü tekrar tohumların alacağı ana sera bulunmaktadır. Yine bu kompleksin kendi kendine yetebilen ekolojik bir bahçe içerisinde günümüz teknolojisinden sonuna kadar yararlanılabilir. Tüm öğrencilerimizin ve Karadeniz Ereğli halkının gelip gezebileceği, bilgi alabileceği, tohum takası yapabileceği bir bilim merkezi haline gelmesi yani Ereğli'nin kazanması için Nenemin Tohumları projesine talibiz.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran7
üzgün1
gülücük0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo