13 o C Kdz. Ereğli

ÖĞRENCİLER DİKKAT!..

Gündem 8 yıl 19 gün 23 saat önce 1762

Haberi Paylaşın

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 8. sınıf öğrencilerinin başarısını artırmak için örnek çalışma başlatıldı.

Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlerden oluşturulan komisyonlarla, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na (TEOG) girecek öğrencilere, ücret talep etmeden deneme sınavı hizmeti verilmeye başlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan KORKMAZ önderliğinde öğretmenlerden oluşturulan komisyonlar, 27 ve 28 Nisan tarihlerinde yapılacak TEOG’da çıkması olası soruların benzerlerini hazırladı. Korkmaz, Öğrencilerin ilk olarak 11.04.2016 tarihinde Türkçe, Matematik Ve Dinkültürü Ahlak Bilgisi sorularına tabi tutulduğunu, 12.04.2016 tarihinde ise Fen Ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler Ve İngilizce sorularının sorulduğu ücretsiz deneme sınavına tabi tutulacağını söyledi.

Korkmaz, yaptığı açıklamada, öğrencilerimizin başarılarını sürekli ve kalıcı kılabilmek ve daha yukarılara taşıyabilmek için üstlerine düşeni yerine getirmek amacıyla komisyonlar oluşturduklarını söyledi.

İlk etapta Türkçe, Matematik, Din Kültürü Ahlak Bilgisi, Fen Ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler Ve İngilizce branşlarındaki öğretmenlerden komisyonlar oluşturduklarını ifade eden Korkmaz, komisyonların deneme sınavları hazırladıklarını kaydetti. Sınavlara ilçedeki 8. sınıfta eğitim gören 2800 öğrencinin katıldığını anlatan Korkmaz, "Sınav sonunda öğretmenlerimiz sonuçları inceleyerek öğrencilerin başarısız oldukları konuları belirliyor. Daha sonra derslerde bu konulara ağırlık verilecek" dedi.

Lise öğrencileri için de komisyonlar kurulduğunu ve ilerleyen günlerde LYS’ye (Lisansüstü Yerleştirme Sınavına) Yönelik deneme sınavı uygulanacağını belirten Korkmaz, bu uygulamayla öğrencilere sınavlarda yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Aynı uygulamayı önümüzdeki yıl daha da geliştirerek YGS’yi (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) içine alan sınavların yapılacağını söyledi.

İlçe Milli Eğitim olarak İlçemizdeki mevcut okulların Fiziki durumlarının imkanlar ölçüsünde hızla iyileştirildiğini, diğer yandan da İlçemizin gerek TEOG, gerekse Üniversite sınavlarındaki başarının artırılması için gerekli tüm çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Korkmaz; "inanıyorum ki yapılan bu ve buna benzer örnek çalışmalar sonucu ilçemiz eğitim-öğretimde ülke genelinde üst sıralarda yer alacaktır." dedi.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 22 saat 50 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 14 saat 2 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 21 saat 3 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 18 saat 7 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 17 saat 41 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 15 saat 20 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 11 saat 56 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 22 saat 24 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 16 saat 31 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 19 saat 57 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI