Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖDÜLLÜ FİLMLER, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

ÖDÜLLÜ FİLMLER, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Bülent Ecevit Ãœniversitesinde (BEÃœ), 12. Akbank Kısa Film Festivali’nde ödüle layık görülen filmlerin gösterimi gerçekleÅŸtirildi.

Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda düzenlenen gösterimlerde, Gülistan Acet’in yönettiÄŸi "Günah" ile yönetmen Ziya Demirel’in yönetmenliÄŸini yaptığı "Salı"nın yanı sıra "Altın VuruÅŸ", "Karadeniz", "Çevirmen" ve "Everything Will Be Okay" filmi Ã¶ÄŸrencilerle buluÅŸtu. 

Film gösterim sorumlusu Barış Åžen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akbank Kısa Film Festivali’nin 12 yıldır gerçekleÅŸtirildiÄŸini söyledi.

Festival kapsamında atölye çalışmaları, seminerler, söyleÅŸiler ve film gösterimlerinin olduÄŸunu belirten Åžen, şöyle konuÅŸtu: 

"Festival kapsamında ödül kazanan filmler, Türkiye’de 42 üniversitede öğrencilerle buluÅŸturuluyor. Kısa film yapımının ve üretiminin en yoÄŸun olduÄŸu yer olan üniversitelere bu ödüllü filmleri götürerek seneler içerisinde kısa filmde yaÅŸanan deÄŸiÅŸimler ve son geliÅŸmeler öğrencilere ulaÅŸtırılmış oluyor. Aynı zamanda önümüzdeki yılın yarışma baÅŸvuru formları dağıtılarak öğrenciler kısa film yarışmasından haberdar ediliyor. Bülent Ecevit Ãœniversitesi, film gösterimlerinin gerçekleÅŸtirildiÄŸi 17. üniversite oldu. Özellikle Ä°stanbul dışındaki üniversitelerden filmlere büyük ilgi var."

Filmler, 22 Mart-13 Mayıs tarihlerinde 22 ilde, 42 üniversitede ücretsiz olarak gençlerle buluÅŸmaya devam edecek. 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo