Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’GENÇLERİN ÖNÜNE HEDEF KOYACAĞIZ’

’GENÇLERÄ°N ÖNÃœNE HEDEF KOYACAÄžIZ’

AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı M. Fatih Çakır, Hükümetin tarım noktasına verdiÄŸi teÅŸviklerin iyi anlatılması gerektiÄŸini belirterek,  “Özellikle Genç Çiftçi projesini iyi deÄŸerlendirmek gerekiyor. Artık Erdemir, TTK’ya veya kamuya girmenin dışında insanların önüne hedef koymamız lazım. Tarım EreÄŸli’deki en büyük gücümüz ve ciddi bir potansiyeli var.  ’Gel beni asgari ücretli olarak hastaneye koy, postaneye koy’ demek yerine gel köyünde tarımla uÄŸraÅŸ, çiftlikle uÄŸraÅŸ, gül gibi geçin ” dedi.

 

GENÇLERİN ÖNÜNE HEDEF KOYACAĞIZ

Beraberinde AK Parti Ä°l Genel Meclis Ãœyesi Rıfkı Gültekin,  Kalabalık bir AK Parti Yönetim kurulu Ãœyeleri ile birlikte Kdz. EreÄŸli Ä°lçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yeni atanan Ä°mdat Aydın’ı makamında ziyaret eden Çakır, burada Tarımla ilgili teÅŸviklerden bahsederek, çiftçilerin bu projelerden yararlanmasını istedi.

Çakır burada yaptığı konuşmasında, özetle şunları söyledi:

“Hükümetimizin saÄŸladığı teÅŸvikleri iyi deÄŸerlendirmek gerekiyor.  Artık Erdemir, TTK’ya veya kamuya girmenin dışında insanların önüne hedef koymamız lazım. Tarım EreÄŸli’deki en büyük gücümüz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik bölgemiz açısından büyük bir ÅŸans. EreÄŸli’mizi tanıyan, bölgemizi bilen,  bizleri, bölge milletvekillerimizi iyi tanıyan biri. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması sebebiyle Zonguldak çok iÅŸtigal içindeydi.  Ä°lçemizde akrabaları var.  Kendisine derdimizi iyi anlatabilirsek, biz teÅŸkilatlar olarak, köylerdeki muhtarlarımız ile birlikte bazı ÅŸeyleri takip edersek aÅŸamayacağımız hiçbir ÅŸey yok.

“TARIMDA BÄ°R ADIM Ä°LERÄ° GÄ°DELÄ°M”

EreÄŸli açısından tarım, fındığın da tutunda her noktada önemli.  VatandaÅŸa bunu ne kadar iyi anlatabilirsek o kadar geliÅŸme kaydederiz.  EreÄŸli’nin Tarımda ciddi bir potansiyeli var.  Gel beni asgari ücretli olarak hastaneye koy, postaneye koy,  gel köyünde tarımla uÄŸraÅŸ, çiftlikle uÄŸraÅŸ, Bir adım ileri gidelim. ”

 

EREÄžLÄ°’DE 10 BÄ°N 300 ÇİTFÇİ VAR.            

Ziyaretten duyduÄŸu memnuniyeti dile getiren Kdz. EreÄŸli Ä°lçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ä°mdat Aydın ise Kdz. EreÄŸli’de 75 bin parselde 10 Bin 300 çifti potansiyeli ile Zonguldak’ta tarımın en fazla olduÄŸu ilçe olduÄŸunu belirterek ÅŸunları söyledi:

“Sizi ve yönetim Kurulunuzu burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Hepinizde sinerjiyi görüyorum. Malum tarımda önemli geliÅŸmeler oluyor. Özellikle tarım bakanımız deÄŸiÅŸtikten sonra meslekte olmamasına karşın önemli çalışmalar ortaya koydu.

Bir örnek verecek olursak eÄŸer;  dün itibariyle Genç çiftçi projesini ortaya koydular.  Hükümetimizin kalkınma projesi noktasında çiftçi başına 30 bin TL hibe veriliyor. Bu kredi deÄŸil, hibe, sübvansiyon ÅŸeklinde.  18 ile 40 yaşındaki çiftçilere verilecek bir ödenek.   Hükümet programına aldı. Sayın bakanımız da bunu projelendirdi, küçükbaÅŸ, büyük baÅŸ hayvancılık ile tarım anlamında devletimiz önemli katkılar saÄŸlıyor.

Faydası ÅŸu;  projenin adı, genç çiftçi köye gel, köye yerleÅŸ köyde bu iÅŸi yap ÅŸeklinde. Kadın çiftçilere,  ÅŸehit, gazi ailelerine, özürlü vatandaÅŸlara Pozitif ayrıcalık yapılmış, öncelik veriÅŸmiÅŸ.  Kaymakamlık ve muhtarlar aracılığı ile bu projeyi duydurduk ve baÅŸvuralar baÅŸladı.

 

 “TARIMDA EN BÃœYÃœK Ä°LÇE BÄ°ZÄ°Z”

Zonguldak il Müdürlüğü kapsamında diÄŸer ilçelerde dahil tarım açısından en büyük ilçe EreÄŸli.  Zonguldak ve ilçelerinde ÇKS kayıtlarına göre 19 bin çiftçi var, bu çiftçilerden sadece 10 bin 300 EreÄŸli’de kayıtlı.  Köylerimizle birlikte 75 Bin parselimiz var.  Çiftçilerimize her ÅŸekilde ulaşıyoruz. Genç çiftçimize köyde yaÅŸa, büyük baÅŸ hayvancılıkta besi, süt, koyunculuk, tavukçuluk veya meyve bahçesi, balcılık yap. Yada mazot, gübre ile alan fındık desteÄŸi al.  DiÄŸer yandan Hayvancılıkta sayımız gayet iyi. 13-14 Bin civarında küçük ve büyükbaÅŸ hayvanımız var.  Bu rakamları göze aldığımızda bir il sayısından daha fazla çiftçiye sahibiz.” dedi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo