ÖDÜLLÜ ÇİLEKLİ PASTA YARIŞMASI
EreÄŸli’de pembe rengi, aroması ve kokusuyla eÅŸsiz özelliÄŸe sahip olan ve tezgah görmeden alıcı bulan Osmanlı çileÄŸini yaygınlaÅŸtırmak adına çilekli pasta yarışması düzenlendi.
Fide yetiştirilmesinde yaşanan sıkıntılardan dolayı ilçeye bağlı 5 köyde 8-10 aile tarafından üretilen Osmanlı çileği kozmetikten gıdaya kadar farklı sektörlerce yurt içi ve yurt dışından gelen taleplere karşılık verilemiyor.
Osmanlı çileğine dikkati çekmek için ilçedeki Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği tarafından çilekli pasta yarışması düzenlendi.
EreÄŸli Belediyesi Cumhuriyet Halk Evleri’nde gerçekleÅŸtirilen ve 7 üreticinin katıldığı yarışmada konuÅŸan Dernek Mali Sekreteri Åžaban Çetinkaya, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda gelen Osmanlı çileÄŸi talebine karşılık verememenin üzüntüsünü yaÅŸadıklarını söyledi.
Bu yıl üretiminin 700 kilograma düşmesi beklenen Osmanlı çileğinin, henüz yetişmeden tarlada alıcı bulduğunu da anlatan Çetinkaya, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
"Dernek olarak bizler bölgemizde çok büyük öneme sahip olan Osmanlı çileğinin yeniden gelişmesini istiyoruz. Bunu yaparken de üreticilerin konuya dikkatini çekmek adına ödüllü yarışmalarla onları canlı tutmaya çalışıyoruz. Osmanlı çileğinin kullanım alanlarından bir tanesi olan pastacılık sektörü. Dikkatleri çekmek adına bu tür yarışma düzenledik"
Ä°lçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası’nda görevli jüri üyeleri sunum, tat ve görünüm olarak pastaları deÄŸerlendirdi.
Yarışmada, Sevval Koyuncu’nun ’Çilek ve Çelik’ ismini verdiÄŸi un yerine fasulye kullanarak hazırladığı pasta ile ÇaÄŸla DoÄŸan’ın gelinlik figürlü pastası ilgi gördü.
Ödül kazananların 27 Mayıs’ta gerçekleÅŸtirilecek, ’Osmanlı ÇileÄŸi Kültür ve Sanat ÅženliÄŸi’ etkinliÄŸinde açıklanacağı bildirildi. Yarışmada, birinciye 3, ikinciye 2 ve üçüncüye 1 çeyrek altın hediye olarak verileceÄŸi açıklandı.
İlk Yorumu Siz Yazın!