Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR’İN 51. YILI!.

ERDEMİR’İN 51. YILI!.

Temelleri Ereğli’de atılan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR), kuruluşunun 51. Yılını kutluyor.

1960’ta, “ERDEMİR” adı ile kurulan anonim şirketin Müftü mahallesi Uzun Kum olarak bilinen arazide 1961’de başlayan inşaatı 42 ayda tamamlandı. İlk üretimini 15 Mayıs 1965’de yapan ERDEMİR için bu tarih şirketin kuruluşu olarak tescil edildi.
İlk üretimini 500 bin ton ham çelik, 400 bin ton ise yassı çelik kapasitesi ile başlatan Türkiye’nin gözbebeği, sadece ülkenin stratejik ihtiyacı olan sacı üretmekle kalmayıp, bölgesel olarak ekonomiye ve istihdama da en büyük katkı sağlamasıyla adından hep ’Parlayan Yıldız’ olarak bahsettirdi.
ERDEMİR; Kamu İktisadi Kuruluşu (KİT) konumunda olmasına rağmen kuruluşundaki “Özel” ifadesi, her zaman kendini yenileyip, büyütmesiyle birlikte sosyal sorumluluklarını yerine getirmekle de bilinir. Kapasite Arttırma ve Modernizasyon (KAM) projelerinin ikisini 1996’da tamamlayan ERDEMİR, hayata geçirnidği yeni limanıyla da Karadeniz ve Türkiye’nin en büyük limanlarından birine sahip oldu.


Kuruluşundaki yüksek fırın “Ayşe”ye, Büyük Önder’in annesinin adını taşıyan “Zübeyde”yi de ekleyen Erdemir, bununla da yetinmeyin 2008’de tamamen söktüğü “Ayşe”yi kendi müdür, mühendis ve işçisiyle yenileyerek teknoloji ile buluşturdu.
ERDEMİR, kendine yetmeyen büyümesini, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları (İSDEMİR) başta olmak üzere 7 farklı kuruluşu bünyesine katarak sürdürdü.


Büyümesini ve yatırımlarını, 2006’da özelleştirme kapsamında devredildiği Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ile de devam ettiren ERDEMİR, bugün Avrupa’da ve Dünya da sektöründe hedeflediği noktaya doğru ilerliyor.
Bugün Ali Pandır Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda yürütülen Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, hedeflerini de 2020’ye göre belirledi.


EREĞLİ FM ailesi olarak, ilçeye, bölgeye ve ülkeye büyük katkıları olduğuna inandığımız ERDEMİR’in kuruluşunun 51. Yılını kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo