Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖDÜL YAĞMURU

ÖDÜL YAĞMURU

KuruluÅŸunun 50. yıldönümünü kutlayan Erdemir Grubu’nun, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ãœniversitesi iÅŸbirliÄŸiyle düzenlediÄŸi ’Çelik ve YaÅŸam Ulusal Çelik Heykel Öğrenci Yarışmasının’ sonuçlandı.

Erdemir Kurumsal Ä°letiÅŸim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ãœniversitesi Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Tek Kubbe Salonu’nda gerçekleÅŸtirilen yarışmaya 144 öğrencinin katıldığı belirtildi. 
Yarışmada, birincilik ödülünü Hüseyin Güven alırken, ikinci Yeliz Cantekin’in ve üçüncünün ise Uygur Börte Ekinci’nin oldu ifade edildi.

Erdemir Grubu Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Banu Kalay Erton, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yetenekli gençleri teşvik edebilmeyi, benzeri girişimlerin çoğalması için diğer kuruluşlara örnek olmayı arzu ederek yola çıktıklarını söyledi.
Erton, şunları kaydetti:
“Erdemir Grubu’nun 50. yılını kutladığımız bu dönemde üçüncü kez gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz yarışmamızda, bir daha çeliÄŸin sanatla buluÅŸmasına, bu eserlerden önemli bir kısmının bizzat ürettiÄŸimiz çeliÄŸin kullanılarak yaratılmasına vesile olduk. Umuyorum ve inanıyorum ki yarışmamız, bu alanda eÄŸitim alan gençlerimizin tasarım yolculuÄŸunda hayatlarında bir fark yaratacaktır.”

Ä°ÅŸ ve sanat dünyası otoriteleri ise gerçekleÅŸtirilen yarışmayı, ’Türkiye’nin en büyük ağır sanayi kuruluÅŸlarından biri olan Erdemir Grubu, çelik ve sanatı, yeniden bir araya getirdi” diye yorumlandı.

SERGÄ° 5 HAZÄ°RAN’DAN SONRA EREÄžLÄ°’DE…
’Çelik ve YaÅŸam’ konulu serginin 5 Haziran akÅŸamından itibaren Tophane-i Amire’den yola çıkarak Erdemir Grubu’nun Ä°stanbul, Karadeniz EreÄŸli, Ä°skenderun ve Sivas’ta yer alan fabrika ve iÅŸletmelerinde sergileneceÄŸi duyuruldu.   

ÖDÜL YAĞMURU YAĞDI
Yapılan açıklamaya göre, yarışmanın birincisi 5 bin, ikincisi 4 bin, üçüncüsü 3 bin lire; 10 mansiyon sahibi 2 biner, 10 jüri özel ödülü sahibi bin 500’er ve 5 Erdemir Grubu özel ödülü sahibi bin 500’er liranın sahibi oldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo