Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

OCAKÇI, RADYOMUZDA KONUŞTU

OCAKÇI, RADYOMUZDA KONUŞTU

EreÄŸli’de, CHP EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Adayı Belediye Meclis Ãœyesi Åžerif Sertan Ocakçı, “Cumhuriyet Halk Partisi, kapıların herkese açmalıdır. Ben, ilk önce yönetim binasından baÅŸlayacağım. Bazı kapıları kaldıracağım” dedi.


Ocakçı, EreÄŸli FM’de, “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” özel programında soruları yanıtladı. Delege seçimlerinde bazı haksızlıklar olduÄŸunu savunan Ocakçı, “Seçimlerde hiçbir amaç gütmeden parti için çalıştılar, yükünü taşıdılar. Bütün bu arkadaÅŸlar delege yapılması lazım. Ama siyasi konjonktür var, herkes listesini savaÅŸtırıyor. Biz baÅŸarırsak, bir daha seçimlere aktif çalışan arkadaÅŸlarımızın tamamını delege olarak yazdıracağız” diye konuÅŸtu.

BU ÅžEHRE NE VERDÄ°N?
Kapan’ın, “MesleÄŸiniz olan mimarlığa baÄŸlantılı olarak EreÄŸli’ye ne verdiniz” sorusu üzerine Ocakçı, ÅŸunları söyledi:
“Bu kente birçok kalıcı proje ürettim. AKM’nin yeni yerinin projesini ben ürettim, büyük keyif aldım. Ä°nsanların, benim mütevaziliÄŸim nedeniyle bilmediÄŸi bir projem daha var oda Cumhuriyet Halk Evleri projesidir. Bilmedikleri bir baÅŸka projem ise Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek Alevi DerneÄŸi projesidir. Çevre belediyelere pek çok proje verdim. EreÄŸli’de, Ä°lçe Koordinasyon Kurulu’nda ve Kent Komisyonu’nda görevler aldım.”
Kendisinin de Süleymanlar Mahallesi’nden konulan sandıkta delege seçildiÄŸini hatırlatan Sertan Ocakçı, konuÅŸmasını şöyle sürdürdü:
“Ben bir ÅŸeyleri baÅŸarmayı seviyorum. CHP’nin içinde, küçük küçük kırgınlıklar var. Bu kırgınlıkları da hoÅŸgörüyle, insanlarla olan sıcak iliÅŸkilerimle çözebileceÄŸime inanıyorum. Siyaseti, büyüklerim kadar iyi bilmiyorum ama öğreneceÄŸim. Bir yerden baÅŸlamak gerekiyor. Ä°nsanlar birbirlerine kırgınlar. Babam, CHP delegesidir. Biz, görevlerde bulunurken bize pek çok partiden teklif geldi. CHP dışındaki hiçbir partiden belediye meclis üyesi olmayı kabul etmedik. Ama CHP’de beni isterlerken, ’senin bilgi ve birikimine ihtiyacımız var’ dediler. Ben, bilgimi verebilmek için CHP’ye geldim.

USTALARIMI GEÇECEĞİM
Bu yol, gerçekten meÅŸakkatli ve onurlu bir yoldur. Bir ilçe baÅŸkanı, ilçesindeki her yeri bilmek, sıkılmadık el bırakmamak zorundadır. Kimseye muhtaç olmamak, kendi ayakları üzerinde durmak zorunda. Ben bu vasıflara uyduÄŸumu düşünüyorum. Yeni insanları tanıyıp hayatıma eklemeyi seviyorum. CHP’ye yaklaşık 3 yıl önce üye oldum. Yeterli ya da yetersiz miyim, buna şöyle bakmak lazım; bir ÅŸeyler öğrenmeye çalışıyorum. Hayatta kimse anasın karnında bir ÅŸeyler öğrenip gelmiyor. Bilgimi, enerjim yerindeyken bu kente vermek istiyorum. Bunu verdiÄŸimim sürece, bir ÅŸeylere yeterli olacağımı düşünüyorum. Çok sevdiÄŸim bir atasözü vardır ’çırak ustayı geçmedikçe, zanaat ilerlemezmiÅŸ’ diye. Kimse kusara bakmasın ama ben ustalarımı geçeceÄŸim.”

TATLI-SERT ADAMIM
Ocakçı, oluşacak yönetime ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:
“Evet ben biraz tatlı-sert adamım ama hoÅŸgörüye de yakın bir insanım. Hayatımda da çalışacağım ekibi kendim belirlemek isterim. Bunu yaparken, kimle çalışacağıma ben karar veririm. Ama ÅŸunu da yapmam; herkesin görüşüne ihtiyacım var. Herkesle konuÅŸup faydalı ve faydasız insanları soracağım. ArkadaÅŸlarımızı, yaklaşık olarak belirledik, güzel insanlardan oluÅŸuyor. Bunu, eleÅŸtiriye bana övgüyü yönetimime yapılması kaydıyla yapıyorum. Herkesin tavsiyesini dinleyeceÄŸiz. Yalnız altını çiziyorum, dinleyeceÄŸiz.”

YAÅžAR BEYÄ° SEVERÄ°M
Kongredeki diÄŸer baÅŸkan adayı YaÅŸar Balcı’nın, kendisi hakkında getirdiÄŸi olumlu-olumsuz eleÅŸtiriler hatırlatılması üzerine konuÅŸmasını sürdüren Ocakçı, “YaÅŸar Bey’i severim, kendisine saygı duyarım. Parti kurumsallığı içinde baÅŸkanlık yapmış bir aÄŸabeyimizdir. Benim ne konuda yeterli olup olmayacağım konusunda ya da CHP’nin belediye meclis üyesi olup baÅŸarılı olmayacağım konusunu zaman gösterir. YaÅŸar Bey’e ÅŸimdiden baÅŸarılar diliyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu:

MİLLETVEKİLLER İİLE GÖRÜŞMESİ
Adaylığı söz konusu olmasıyla birlikte partisinin milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş ile görüştüğünü hatırlatan Ocakçı, şöyle dedi:
“Åžerafettin Bey ve Ãœnal Bey için, biz bu dönem beraber çalıştık, bu insanlar için çalıştık. Tavsiyeleri olursa, her Cumhuriyet Halk Partili gibi kendilerini dinlerim. Dinleriz. Hiçbirinden destek istemedim. Sadece aklınız, doÄŸruyu nereyi gösteriyorsa orda olun dedim. Taraf olmalılar zaten. Biz onlar için taraf olduk. Onlar için, CHP için çalıştık. Buradaki konuda zaten CHP’dir. Sertan Ocakçı ya da baÅŸka birinin kazanıp kazanmaması deÄŸil, CHP kazanmalı.

KARTAL YAPMASI GEREKENÄ° YAPTI
Ocakçı, Fikri Kapan’ın, CHP Ä°lçe BaÅŸkanı Hayrettin Kartal’ın, dünkü basın toplantısında veda içerikli konuÅŸma yaptığını, kendisine ise destek tavrı ortaya koyduÄŸunu anımsatması üzerine, ÅŸu ifadelere yer verdi:
“Bence, bir ilçe baÅŸkanının yapması gerektiÄŸi gibi yaptı. Önemli olar burada CHP’dir, kiÅŸiler önemli deÄŸildir. Bu yola çıkarken, tüm büyüklerimizi ziyaret ettik ve ’sizden destek istiyoruz’ dedik. ’Bir ÅŸeyleri çözmek izin, akılla ve fizikle ne gerekiyorsa yapalım’ dedik. Bu fikrimize, ’kadro gençleÅŸip dinamik olacaksa destek veririm’ diyenlerden birisi de Kartal’dır. Ve sözünde duruyor ÅŸuanda. Partidekilerin arkamızda durmasının sebebi de budur. Biz çaÄŸrıları YaÅŸar Bey’e de yaptık, oturduk konuÅŸtuk. Onunda fikirlerini aldık, canı saÄŸ olsun. Amacımız, samimiyetle bir ÅŸeyler kurmak ve ilerleyebilmektir.”

CHP KAPILARINI AÇMALIDIR
Programın son bölümünde CHP üzerine konuşan İlçe Başkan Adayı Şerif Sertan Ocakçı, sözlerini şöyle tamamladı:
“CHP’nin hem ülkede hem de ilçede en çok ihtiyacı olan ÅŸey nedir sorusu üzerine konuÅŸuyor; Kapılarını açmamaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, kapıların herkese açmalıdır. ’Görev almak istiyorum’, ’CHP’li olmak istiyorum’ diyen herkese kapılar açılmalıdır. Bazı ÅŸeylerin çözümünde eski-yeni demeden bir amaç için çalıştığınızı hatırlarsanız CHP gerekeni yapar. Küçük olsun, benim olsun kavramı bitsin artık, hepimizin olsun. Biz Türkiye’nin partisiyiz, Türkiye’nin tamamını kucaklamak istiyoruz. Ben, ilk önce yönetim binasından baÅŸlayacağım. Bazı kapıları kaldıracağım, daha ÅŸeffaf hale getireceÄŸim. Kapalı kapılar ardında toplantılar olmayacak, insanların gözü önünde yapılacak. Belediye meclis üyelerimiz grup toplantılarını, üyeleriyle birlikte yapacaklar. Ä°nsanları, parti binamızın içine katmamızdaki tek gaye ÅŸudur; insanlara görev vereceÄŸiz.
Åžunu bir kez daha dile getiriyorum ki; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önemli iki eseri olan Cumhuriyet ve CHP’ye sahip çıkacağız.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo