Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

O İŞ TAMAM!

O İŞ TAMAM!

Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Güney, Batı Karadeniz Bölgesi Arı Islah Projesi’nin, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’a sunduklarını bildirdi.


Güney, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vali Çınar’ı ziyaretlerinde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aktardıklarını söyledi. Arı ıslah çalışmasının, ıslah amaçlı kurulan yetiştirici birlikleri kuruluşuna uygun ilk verileri alan ilk birliğin ZAYBİR olduğunu anlatan Güney, şöyle dedi:
“ZAYBİR olarak uzun zamandır Islah çalışmasını başlatmak için bölgemiz arısının gen yapısını çıkartmaya çalışıyorduk. 2014’de Alaplı İlçesine bağlı Gümeli Beldesi ile Ereğli İlçesine bağlı Karakavuz Köyündeki arıcılarımızın kovanlarından topladığımız arı örneklerini, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İrfan Kandemir yaptığı çalışmaları rapor haline getirdi.  Raporumuzu gerçekleştirdiğimiz ziyarette Sayın Valimiz Çınar’a sunduk. Bu raporun resmiyete girmesi için Gıda, Tarım v e Hayvancılık Bakanlığın izinleri gerekiyor. Bu izinden sonra bölge izole edilerek üretim çalışmalarına başlayacağız.
Sayın Valimiz Ahmet Çınar’dan dünyanın en iyi arı sunni dölleme ve ıslah uzmanı olan Amerikalı Susan Cobey’nin getirilmesi için destek istedik ve destek sözü aldık.”

HEDEF ARI SAĞLIK KÖYÜ
ZAYBİR Başkanı Güney, üzerinde çalıştıkları bir başka projenin ise Arı Sağlık Köyü (Apitarapi merkezi) olduğunu hatırlatarak, Bu projeyle ilgili de 6 yıllık bir çalışma alt yapımız var. Zonguldak Valiliği, Zonguldak Ticaret Odası, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile proje çalışmalarına başladık. Bu dönemde bu çalışmayı da inşallah tamamlayacağız” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo