Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

O HALDE BULDU… KOPMAK ÜZERE OLAN BACAĞI KURTLARLA DOLUYDU..!

O HALDE BULDU… KOPMAK ÜZERE OLAN BACAĞI KURTLARLA DOLUYDU..!

-YAŞI KÜÇÜK OLANLARIN İZLEMEMESİ GEREKİR- www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Türkiye’de, son zamanlarda artarak yayılan ‘hayvanlara eziyet eden insan’ haberlerine Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir yenisi eklendi. İple sıkıca bağlandığı için kurtlanan ayağı kopmak üzere bulunan köpeğe müdahalede bulunuldu.

            -Özel Haber-      

Alınan bilgiye göre, yurttaş Yasin Altınbaş, dinlenmek için Pazar günü gittiği ilçenin Süleymanbeyler köyündeki bağ evinde ‘inleyen köpek sesi’ duyduğunu bildirdi. Sesi takip ettiğinde ise yaklaşık 50 santimetre yüksekliğindeki evin altında kalan alanda yatan köpeği fark eden Altınbaş, yaralı hayvanı dışarıya çıkarttığını söyledi. Sağ arka ayağına bağlanan bir metre uzunluğundaki ipi kesen Altınbaş, bir yandan da tıbbi solüsyon sürdüğü ayağı, burada yuvalanan sinek larvalarından arındırmaya çalıştığını anlattı. Bir yakının cep telefonu ile kaydettiği o anlara ilişkin konuşan Altınbaş, şunları kaydetti:
ARABA ÇARPTI DENDİ AMA..!
“Pazar günü Şubaşı’ndaki (Süleymanbeyler Köyü) bağ evimize gittik. Komşuların anlatmasına göre, bu hayvana araba çarpmış, dereye düşmüş. Güya başka birisi köpeği kurtarmaya çalışmış. Köpek evin altına girmiş. Baktığımda ayağında bağlı ip vardı. Gerekli mercileri aradık, Pazartesi günü için saat verdiler. Biz o süreci hızlandırmak için kendi imkanlarımızla köpeği kurtarıp şehre getirdik. Evimizin önünde, çürüyen ayağındaki binlerce kurdu temizlemeye çalıştım. Çünkü çok acı çekiyordu, kurtlar etini yiyordu. Baticon sürdük, temizlemeye çalıştık.
Son zamanlarda artan hayvanlara eziyet eden insanların haberlerini görüyoruz. Bu köpeğin nasıl bu hale geldiği ile ilgili bir mantık yürütmeye çalışıyorum ama mantığı yok yani. Araba çaptığı ise ayağına bu ip nasıl bağlandı?”

AYAĞI KESİLECEK!
Yasin Altınbaş’a ait Belen Yenimahalle’deki evde muhafaza altına alınan köpeği almak için adrese gelen Karadeniz Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sedyeye bağladıkları köpeği, burada bekletilen merkeze ait araca taşıdı. Bu andan itibaren ise durumu ağır olan köpeği kurtarmak için adeta zamanla yarışa girildi. Köpek, belediye uhdesindeki Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ne götürülerek buradaki kliniğe yatırıldı. İlk kontrolü yapılan köpeğin durumu hakkında bilgi veren veteriner hekim Erdal Terzi, bacağın kangren olduğunu belirterek, “bacak, bilekten itibaren boğulmuş ve kangren olmuş. İçinde isi sinek larvaları geziyor. Bacağın boğulan alt kısmı ölmüş. Maalesef mecburen bacağı ampute edeceğiz” dedi.
Öte yandan, eziyete uğrayan köpeğin, hayati tehlikeyi atlaması durumunda sahiplendirileceği öğrenildi.

 

O HALDE BULDU… KOPMAK ÜZERE OLAN BACAĞI KURTLARLA DOLUYDU..!

-YAŞI KÜÇÜK OLANLARIN İZLEMEMESİ GEREKİR- www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın6
hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ömer Mercan

04 Temmuz 2018 - 11:36

Senden Allah razı olsun kardeşim bunu bu cana yapanın da ta

Merve Yıldırım

03 Temmuz 2018 - 14:00

Ah kyamam m yaaaa

Yorum Yazın

Canlı Radyo