Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

O GÜNÜ, YENİDEN HATIRLATTILAR

O GÜNÜ, YENİDEN HATIRLATTILAR


EREÄžLÄ°
Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43’ncü yıl dönümünde kutlama töreni gerçekleÅŸtirildi.
Kıbrıs’ı özgürleÅŸme harekatı sırasında verilen 498 ÅŸehit, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’ndaki törende anıldı.  Muharip Gaziler DerneÄŸi Karadeniz EreÄŸli Åžube çelengi Anıt’a konuldu. Saygı duruÅŸunda bulunuldu ardından Ä°stiklal Marşı söylendi. Sivil vatandaÅŸlarında MarÅŸa duyduÄŸu saygı duruÅŸu sırasında bir muharip gazi tarafından göndere Türk Bayrağı toka edildi.
Muharip Gaziler DerneÄŸi Karadeniz EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Temel Åžahin, törende konuÅŸmasında, özgürlüğüne kavuÅŸan Kıbrıs’ın, kaderine terk edilemeyeceÄŸini söyledi. Bu uÄŸurda ise ÅŸehitler verildiÄŸini hazırlatan Åžahin, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“BU TOPRAKLAR ÅžEHÄ°T DÜŞENLERE KARÅžI
BÄ°R NAMUS BORCUDUR”

“Bundan 43 yıl önce Kıbrıs Adası büyük bir drama sahne olmuÅŸtu. Kıbrıs Türkü’nü korumak, can ve mal güvenliÄŸini saÄŸlamak, Anavatan’ın namus borcuydu. Türk Ordusu, 20 Temmuz 1974’de baÅŸaralı bir harekat icra ederek Kıbrıs’taki duruma fiilen el koymuÅŸ ve Kıbrıs Türkü’nü olası bir katliamdan kurtararak Ada’nın Yunanistan’a baÄŸlanmasını önlemiÅŸtir.
Bugün Kıbrıs Türkü, kendi vatanı ve bayrağı altında hür ve bağımsız yaÅŸamaktadır. 20 Temmuz, Kıbrıs Türkü’nün esaretten kurtulduÄŸu gündür. 20 Temmuz, Yavruvatan’ın Anavatan’a kavuÅŸtuÄŸu gündür. Türk Ordusu, Kıbrıs uÄŸrunda 498 ÅŸehit vermiÅŸtir. Bu toprak artık Kıbrıs Türkü’nün öz toprağıdır. Vatan topraÄŸa geri verilemez, kaderine terk edilemez. Kıbrıs’ta Türk varlığını yaÅŸatmak, gelecek nesillere ve bu topraklar için ÅŸehit düşenlere karşı bir namus borcudur.”
Törene Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Murat Türken, Ereğli Belediye Başkanvekili Atilla Bulak, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve onların aileleri katıldı.

O GÜNÜ, YENİDEN HATIRLATTILAR

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo