Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

WHATSAPP GÜVENLİ Mİ?

WHATSAPP GÃœVENLÄ° MÄ°?

Son çıkan bazı haberler sonrası her kesin kafasında deli sorular (!) WhatsApp güvenli mi?

Yeni bir bulguya göre WhatsApp’ın ÅŸifreli mesajlaÅŸma özelliÄŸi düşünüldüğü kadar güvenli olmayabilir. Bir bilgisayar programcısı, uygulamanın servisini kullanarak bir web baÄŸlantısı gönderdikten sonra kullanıcılarının konumunu açığa çıkarabilecek bir açık keÅŸfetti.

Güvenlik açığı, Polonya’nın Sanok ÅŸehrinde yaÅŸayan bir bilgisayar programcısı olan Adam Wolk tarafından tespit edildi.
Wolk, "Hata yalnızca WhatsApp’e manuel olarak yazılan URL’ler için geçerli. Tarayıcılardan kopyalanan ve yapıştırılan URL’lerde sorun yaÅŸanmıyor" dedi.

Wolk, kendisine ait olan Server’ı kullanan ve WhatsApp’a adres yazan kullanıcıların ayrıntılarını görebildiÄŸini fark eden Wolk, uygulama üstünden gönderilen URL baÄŸlantılarının kötü niyetli olmadığını saÄŸlamak için tasarlanan bir ayarın, kiÅŸilerin IP adreslerini, internete baÄŸlı her cihaza atanmış kiÅŸisel tanımlayıcıyı ve diÄŸer bilgileri açığa çıkardığını keÅŸfetti.

Uygulama üstünden gönderilen mesajların içeriği şifreli olsa bile, bu açık, ART niyetli üçüncü şahıslar tarafından kötüye kullanılabiliyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo