Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

O BİR EREĞLİLİ !.

O BİR EREĞLİLİ !.

Ereğli doğumlu Duygu Özmadenci`nin başarı hikayesi...


2017 yılı sonunda doktora derecesini alan Ereğli doğumlu Duygu Özmadenci, kanser araştırmaları üzerine yapılan çalışmalarda dünya da verilen 10 ödülden birinin sahibi olarak büyük bir başarıya imza attı. 

Kaliforniya Üniversitesi San Diego Moores Kanser Merkezi'nde doktora sonrası araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Özmadenci, lisansüstü okulu için Fransa'ya taşınmadan önce prestijli  Lyceum Galatasaray ve İstanbul Üniversitesi'ne katıldı.

Master gelen derecesini Université Réne Descartes ( Université yüksek derece ile Paris V), perçinleyen, yüksek çalışmalar için de Lyon’da Lyon Kanser Araştırma Merkezinde çalışmalar yapan Özmadenci, doktora çalışmaları sırasındaki bulgularını Pekin ve Paris'teki uluslararası toplantılarda sundu.

2017 yılı sonunda doktora derecesini alan ve daha sonra doktora sonrası çalışmalar için Kaliforniya'daki San Diego Üniversitesi'ne geçen Özmadenci, UCSD Moores Kanser Merkezi'nde ki araştırmaları ile  fokal adezyon kinaz (FAK) sinyallerine odaklanırken. FAK'ı kodlayan genin seröz yumurtalık kanseri olan kadınların ~% 70'inde çoğaldığı, WNT / b-katenin yolunu düzenlediği, sap ve kimyasal tedavi direncini arttırdığını buldu.

Duygu Özmadenci, kanser araştırmaları üzerine yaptığı bu  çalışmalarda dünya da verilen 10 ödülden birinin sahibi olarak büyük bir başarıya imza attı. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran60
gülücük9
şaşkın9
üzgün2
kızgın2
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Murat Yıldırım

30 Mart 2020 - 17:10

Maşallah vatana millete hayırlı olur inşallah.

Seyfi Kaplan

17 Ocak 2020 - 11:58

Helal olsun toprağıma.başarılarınn devamını dilerim.

Şenol Arslan

15 Ocak 2020 - 12:00

Allah başarılarının devamını getirsin ve sizin gibi bilim insanlarına uzun ömürler versin

Yorum Yazın

Canlı Radyo