Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“O BENİM SONSUZA DEK EŞİMDİR”

“O BENÄ°M SONSUZA DEK EŞİMDÄ°R”

Diyarbakır’ın YeniÅŸehir ilçesinde uÄŸradığı saldırı sonucu ÅŸehit edilen polis memuru Tansu Aydın’ın eÅŸi Vu Yhuy Tuanvi Aydın, "Ãœlkeme dönmeyi ve onu burada bırakıp gitmeyi düşünmüyorum. O benim sonsuza dek eÅŸimdir" dedi.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, eÅŸiyle Ä°ngilizce öğretmeni olan ablası Banu Ä°lleez aracılığıyla tanıştıklarını söyledi. 

Türk kültürüne ilgi duyduÄŸunu ve Banu Ä°lleez’in çocuklarına Türkçe ve Ä°ngilizce öğrettiÄŸini anlatan Vu Yhuy Tuanvi Aydın, şöyle konuÅŸtu:

"Antalya’ya Banu Ä°lleez’in yanına çocuklarımla geldim. Tansu ile o sıra ablasının evinde tanıştık, ilk görüşte aÅŸktı bizimkisi. Çocuklarım onu çok sevdi. Benden çok Tansu Aydın’ı seviyorlardı. Ona ’baba’ diye hitap ediyorlardı. Tansu da onlara çok iyi davranıyordu. Onu çok sevdim ve onunla olmak istedim. Diyarbakır’a giderek evlendik. EÅŸimle olduktan sonra her yerde olabilirdim. Ben onun kalbini çok sevdim. Tansu çok iyi bir babaydı. Bize ilk eÅŸinden olan kızı YaÄŸmur’u çok özlediÄŸini anlatırdı."

Aydın, eÅŸinin yıllık izne çıkarak Afyonkarahisar’a kızını almaya gittiÄŸini anımsattı.

Ä°zninin bitmesinin ardından ÅŸehit olduÄŸunu ifade eden Aydın, "Biz o sıra Antalya’da kalıyorduk. EÅŸimin izini bittikten sonra oradan ayrıldık. Fakat uçağımız rötar yapınca Diyarbakır’daki evimize sabaha karşı geldik. EÅŸim uyudu ve sabah iÅŸe gitmek üzere evden ayrıldı. Daha sonra beni arayarak nasıl olduÄŸumu, çocukları ve eve gelirken ne istediÄŸimi sordu. Aradan birkaç saat sonra evimizin kapısı çaldı. EÅŸimin geldiÄŸini düşünerek kapıyı açtım. Kapıyı açtığımda birçok polis ve doktor vardı. Önce bana eÅŸimin yaralı olduÄŸu söylendi. Hastaneye götürdüler ve orada bekledim. Sonra kötü haberi aldım ve dünyam yıkıldı" diye konuÅŸtu.

- "Ülkeme dönmeyi düşünmüyorum"

Eşini özlediğini vurgulayan Vu Yhuy Tuanvi Aydın, her şeyi beraber yaptıklarını ve eşinin hep yanında olduğunu dile getirdi.

Şimdi çok yalnız ve çok üzgün olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Ben burada onunla bir hayal yaÅŸadım ve kısa sürdü. Ãœlkeme dönmeyi ve onu burada bırakıp gitmeyi düşünmüyorum. O benim sonsuza dek eÅŸimdir. Çocuklarım ve ben onu çok seviyoruz ve özlüyoruz. Antalya’da ablasının yanında kalacağız. Birbirimize destek olacağız. Ayrıca eÅŸimin ailesine de destek olacağım. Tansu Aydın’ın ilk eÅŸinden olan kızı YaÄŸmur’u tanımak ve görmek istiyorum. EÅŸim kızının özlemiyle gitti."

Aydın, Diyarbakır’da 23 Temmuz’da kaza ihbarı üzerine gittikleri Åžehitlik semtinde uÄŸradığı silahlı saldırıda ÅŸehit edilmiÅŸti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo