Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞİKAYET YAĞDI!..

ŞİKAYET YAĞDI!..

RTÃœK bu yılın ilk 6 ayında yapılan ÅŸikayetlerde, yarışma programlarının ilk sıralarda yer aldığı belirlendi. 

En çok ÅŸikayet alan televizyon kanalları arasında, ilk sırada 10 bin 309 ÅŸikayetle Acun Ilıcalı’nın sahibi olduÄŸu TV8 yer aldı. Ä°kinci sıradaki kanal ise 9 bin 50 ÅŸikayetle Show TV oldu.

 

AA muhabirinin RTÃœK’ten aldığı bilgiye göre, kuruma bu yılın ilk altı ayında yapılan ÅŸikayet sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,65 oranında düştü, 51 bin 8 oldu.

 
 

En çok ÅŸikayet alan televizyon kanalları arasında, ilk sırada 10 bin 309  ÅŸikayetle Acun Ilıcalı’nın sahibi olduÄŸu TV8 yer aldı. Ä°kinci sıradaki kanal ise 9 bin 50 ÅŸikayetle Show TV oldu.
 
Ä°lk altı aylık dönemde "Bu Tarz Benim" 
Yarışma programı 4 bin 623 ÅŸikayet alarak "programlar kategorisinde" yüzde 9,06 bildirim oranıyla ilk sırada; "Survivor All star" programı ise 2 bin 800 bildirim alarak yüzde 5,49’luk oranla ikinci sırada yer aldı.
 
Beceri yarışmalarına şikayet
 
Geçen yıl en çok 
dizi filmler ÅŸikayet edilirken, bu yıl beceri ve direnç yarışmaları vatandaÅŸlardan ÅŸikayet aldı. 14 bin 47 ÅŸikayetle ilk sırada bulunan bu yarışma programlarını, 10 bin 554 bildirimle dizi filmler takip etti.
 
Beceri ve direnç yarışmalarına yönelik ÅŸikayetlerin yüzde 20’si "Survivor All Star" programı hakkında yapıldı. VatandaÅŸlar, söz konusu yarışmaya, "yarışmacıların Türk aile yapısı gelenek ve göreneklerine aykırı, etik olmayan davranışlar sergilemeleri, sürekli argo ve ÅŸiddet içeren sözlerin kiÅŸilik haklarını zedeleyici boyuta ulaÅŸarak rekabetin psikolojik saldırıya dönüştüğü" gerekçesiyle tepki gösterdi.
 
"Reklam KuÅŸakları ve DoÄŸrudan Satış 
Reklamları" kategorisinde geçen yıl bin 250 şikayetle ilk sırada yer alan cep telefonu reklamları yerini, bu yıl 3 bin 330 bildirimle "Coca Cola" reklamlarından gelen şikayetlere bıraktı.

AA

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo