Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

BU OKUL BU İŞİ BİLİYOR…

BU OKUL BU İŞİ BİLİYOR…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde son aylarda öğrencileriyle hayata soktukları projeler ile dikkat çeken Karadeniz Ereğli Nimet İlkokulu, yeni bir projeye daha imza attı.
Alınan bilgiye göre, ‘kitap okumayı seven’, ‘okumaya tutkuyla bağlı kişi’ anlamına gelen “Bibliyofil” yetiştirmek için kolları sıvayan Öğretmen Metin Yücel, okul Müdür Yardımcısı Suat Karaarslan’ın da desteğini aldı. Yücel, rehberlik ettiği 4’üncücü sınıf D şubesi öğrencilerine Şubat ayında başladıkları proje kapsamında her ay bir kitap belirleyip okuttu. Bütün öğrenciler aynı kitabı okudu. Okudukları kitabın yazarı ile söyleşi gerçekleştirildi. Öğrencilere bunun karşılığında, sene sonunda okul idaresi tarafından “Yeşil Bibliyofil” belgesi verilecek.

DAHA ÖNCE DE…
Diğer yandan Yeşil Bibliyofil projesinden önce; ilköğretim çağındaki çocukları cep telefonu ve tablet gibi iletişim araçları bağımlılığından uzak tutmak için “Televizyonu Kapatıyorum Ailemle Kitap Okuyorum” projesi gerçekleştirilmişti.
Ardından ise öğrencilere, analitik ve matematiksel düşünme becerisini geliştirmek için zeka oyunlarının öğretildiği “Zeka Kuşağı” projesi yapılmıştı.
Sonrasında da  “Yapay Çevre Tasarlama" temalı sergi düzenlendi. Okul bahçesindeki gerçekleştirilen sergi 3’üncü sınıf öğrencileri ile öğretmenleri tarafından yapıldı. Fen Bilimleri dersleri kapsamında ortaya konan "Yapay Çevre Tasarlama" temalı sergide, öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları çeşitli maketler gösterildi.
En son olaraksa “Yeşil Bibliyofil” olumlu tepkiler aldı. Okul yönetiminin eğitici- öğretici sosyal sorumluluk projelerini öğrenci ve veliler ilgi gösterdi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran10
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Bülent Arı

13 Mayıs 2019 - 16:45

Super helal olsun

Yorum Yazın

Canlı Radyo