Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BU OKUL BU İŞİ BİLİYOR…

BU OKUL BU İŞİ BİLİYOR…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde son aylarda öğrencileriyle hayata soktukları projeler ile dikkat çeken Karadeniz EreÄŸli Nimet Ä°lkokulu, yeni bir projeye daha imza attı.
Alınan bilgiye göre, ‘kitap okumayı seven’, ‘okumaya tutkuyla baÄŸlı kiÅŸi’ anlamına gelen “Bibliyofil” yetiÅŸtirmek için kolları sıvayan Öğretmen Metin Yücel, okul Müdür Yardımcısı Suat Karaarslan’ın da desteÄŸini aldı. Yücel, rehberlik ettiÄŸi 4’üncücü sınıf D ÅŸubesi öğrencilerine Åžubat ayında baÅŸladıkları proje kapsamında her ay bir kitap belirleyip okuttu. Bütün öğrenciler aynı kitabı okudu. Okudukları kitabın yazarı ile söyleÅŸi gerçekleÅŸtirildi. Öğrencilere bunun karşılığında, sene sonunda okul idaresi tarafından “YeÅŸil Bibliyofil” belgesi verilecek.

DAHA ÖNCE DE…
DiÄŸer yandan YeÅŸil Bibliyofil projesinden önce; ilköğretim çağındaki çocukları cep telefonu ve tablet gibi iletiÅŸim araçları bağımlılığından uzak tutmak için “Televizyonu Kapatıyorum Ailemle Kitap Okuyorum” projesi gerçekleÅŸtirilmiÅŸti.
Ardından ise öğrencilere, analitik ve matematiksel düşünme becerisini geliÅŸtirmek için zeka oyunlarının öğretildiÄŸi “Zeka KuÅŸağı” projesi yapılmıştı.
Sonrasında da  “Yapay Çevre Tasarlama" temalı sergi düzenlendi. Okul bahçesindeki gerçekleÅŸtirilen sergi 3’üncü sınıf öğrencileri ile öğretmenleri tarafından yapıldı. Fen Bilimleri dersleri kapsamında ortaya konan "Yapay Çevre Tasarlama" temalı sergide, öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları çeÅŸitli maketler gösterildi.
En son olaraksa “YeÅŸil Bibliyofil” olumlu tepkiler aldı. Okul yönetiminin eÄŸitici- öğretici sosyal sorumluluk projelerini öğrenci ve veliler ilgi gösterdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran10
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Bülent Arı

13 Mayıs 2019 - 16:45

Super helal olsun

Yorum Yazın

Canlı Radyo