Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

NİYE BU KADAR KÖTÜSÜNÜZ?

NİYE BU KADAR KÖTÜSÜNÜZ?

Kendilerine


Bilinçsiz avlanan avcılar(!) yuvalarında duran 2 leyleÄŸi vurdu. Kanatları yaralanan leylekler bundan sonra göç ödemeyecek. 
Düzce ili Kaynaşlı ilçesi Darıyeri Hasanbey köyünde iki leyleğin tüfekle vurularak yaralandığı bilgisini alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri bölgeye hareket etti. Ekipler, leyleklerin kanatlarından vurulduğunu ve kanlar içinde olduğunu gördü. Korumaya alınan hayvanlar için götürüldüğü veteriner kliniğinde tedavi başlatıldı.
Veteriner Hekim Oktay Bulgan, gazetecilere açıklamasında, yaptığı muayenenin ardından kanat kemiklerinin kırıldığını bir daha uçmalarının mümkün olmayacağını belirterek şunları söyledi:
“Kanat üzerinde bulunan kemik tamamen parçalanmış. Bundan sonra aplikasyon iÅŸlemi olacak. Bundan sonra uçamayacaklar. Bundan sonra Milli parkların göletinde yaÅŸayacaklar. Uçması artık zor. Bilinçsiz avlanma sonucu bu duruma gelmiÅŸler. Yenilebilecek bir hayvan deÄŸil. Ä°nsanlar bu ÅŸekilde kötü ve gaddarca davranabiliyorlar. Bu hayvanlar nazik hayvanlar, uysal ve kimseye zararı olmayan hayvanlar.” 
Bundan böyle kanatları kesilen leylekler DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar Åžube Müdürlüğü’nün Gölyaka ilçesinde bulunan rehabilitasyon merkezine uçmadan yaÅŸamlarını sürdürecek. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo