Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

NİMET İLKOKULU, SON İKİ PROJE İLE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKİYOR

NİMET İLKOKULU, SON İKİ PROJE İLE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKİYOR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli’deki ilköğretim öğrencilerine, analitik ve matematiksel düşünme becerisini geliştirmek için zeka oyunlarının öğretildiği bildirildi. Öğrencilerin öğrendikleri oyunları ise evlerinde aileleri ile birlikte oynanmasının sağlandığı belirtildi.
Alınan bilgiye göre ilçede Nimet İlkokulu’nda “Zeka Kuşağı” adı ile geliştirilen proje Aralık ayında hayata sokuldu. Proje, ilk ayda “reversi” oyunu ile başladı. Öğrencilere Ocak ayında ise “mangala” öğretildi. Daha sonra ki zeka geliştirici oyunların aileler ile görüşülüp belirleneceği öğrenildi. Mayıs alında ise okulda turnuvaların düzenleneceği kaydedildi.
AİLELER DE MUTLU
Öte yandan, öğrencilerden aileleri ile birlikte oyun oynadıkları anları gösteren fotoğraflar çekilmesi istendi. Çekilen fotoğraflar ise sosyal medya guruplarda paylaşıldı. Projeyi olumlu bulan veliler katılım sağlayarak çocukları ile birlikte güzel vakit geçirdiler.
ÖNEMLİ AMAÇLARI VAR
Okul Müdür Yardımcısı Suat Karaarslan, projeyi rehberlik yürütme komisyonu üyeleri ile gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “öğrencilerin aileleri ile kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak istedik. Amacımız; sahip oldukları bilgiyi paylaşabilme becerisini pekiştirmek, oyunlar sayesinde analitik ve matematiksel düşünme becerisini geliştirmek ve öğrencilerin iletişim becerilerini arttırmaktır” dedi.
DAHA ÖNCE DE “KİTAP OKUMA” YAPMIŞLARDI
Öte yandan, Nimet İlkokulu, öğrencilerini cep telefonu ve tablet gibi gereçlerin bağımlılığından uzak tutmak için “Televizyonu Kapatıyorum Ailemle Kitap Okuyorum” projesini de başarı ile yürütmüştü.
Öğretmenler, çocuk gelişim uzmanlarının dillerinden düşürmediği “iletişim araçlarının çocuk sosyal gelişimine zarar veriyor” yönündeki uyarılarından yola çıkarak geliştirdikleri proje ile akşamları belli saatlerde televizyon dahi tüm iletişim araçlarının kapatılarak öğrenci ile velilerin birlikte kitap okumalarını sağlamıştı.

İLK HABERİ OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN:

https://ereglifm.com.tr/haber/televizyonu-kapattilar-ailecek-kitap-okudular/18688

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran12
üzgün1
gülücük0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Özlem Şahin

18 Nisan 2019 - 04:45

Çok güzel bir proje

veli güzel

15 Nisan 2019 - 12:11

keşke diğer okullarda da böyle güzel projeler olsa

Yorum Yazın

Canlı Radyo