Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Nezahat Usta, 20 yılı geride bıraktı

Nezahat Usta, 20 yılı geride bıraktı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yaşayan ev hanımı Nezahat Demirbaş, eşine yardım etme düşüncesiyle başladığı atölyede 20 yılı geride bıraktı. Eşi ile birlikte demiri yüksek ateşte döverek şekil veren Demirbaş, ev kadınlarına da umut oldu.


Edinilen bilgiye göre dört kız çocuğu annesi 54 Nezahat Demirbaş, ferforje işi yapan eşine destek olmak için 20 yıldır atölyede eşiyle birlikte çalışıyor. İlk başlarda eşine yalnızca akşamları yardım etmeye başlayan Demirbaş, çocuklarının da büyümesi üzerine bütün gününü atölyede çalışarak geçiriyor. Atölyede demir kesen, süs baskı makinesini kullanan Nezahat Demirbaş, demir boyama işlerinin yanı sıra atölyenin yemeklerini de yapıyor.
“İşe gelmezsem huzursuz oluyorum”
Nezahat Demirbaş, gazetecilere açıklamasında, mesleğini gururla yaptığını anlatarak şöyle dedi:
“Eşim ferforje işi yapıyor bende eşime yardım etmek amacıyla destek olmak amacıyla başladım. 20 yıldır bu işi yapıyorum. İlk zamanlar sadece akşamları geliyordum bu makinelerde çalışıyordum. Sonra ben alıştım. Gündüzde gelmeye başladım. Çocuklar büyümeye başlayınca gündüzde gelmeye başladım. Şimdi işe gelmezsem huzursuz oluyorum. Her türlü işi bütün makinelerde yapmaya çalışıyorum. Demir çekme, kesim makinesi, demir çekme makinesi, süs basım makinesi ve boyama gibi işler yapıyorum. Her türlü işi yapmaya çalışıyorum. Yemeklerini ve çaylarını veriyorum. Burada aile gibiyiz onlar benim evlatlarım oldu.”
“İşyerinde kendimi zinde hissediyorum”
Kendisine destek veren eşi 57 yaşındaki Hasan Demirbaş ile birlikte atölyede çalıştıklarını hatırlatan Nezahat Demirbaş, ev kadınlarına da şu çağrıyı yaptı:
“Eşime çok teşekkür ediyorum bana çok destek verdi. Yardım amaçlı başladım ama kendimi işin içinde buldum. Eşim sayesinde ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim. Ev hanımıydım, yemeklerini ve çaylarını veriyordum çocuklarda büyüyünce eşimle beraber yürütmeye başladım. Ben 20 yıldır buradayım. Eşim işleri bana devredince sorumluluk arttı. Hiçbir kadının bu işi yapmayacağına inanmıyorum. Evet bazı rahatsızlıklar benimde var. Çalışmazsam kendimi rahatsız hissediyorum. Evde psikolojim bozuluyor evde daha çok kendimi dinliyorum. İşe geldiğimi zaman daha çok zinde oluyorum. Her şey iyi gidiyor.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Hakan Kızılet

27 Aralık 2017 - 11:01

Helal olsun.

Yorum Yazın

Canlı Radyo