Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Neyse ki iyi insanlar var!

Neyse ki iyi insanlar var!

Çenesi kırılmış halde bulunan köpek tedavi altına alındı


Zonguldak'ta, çenesi kırık halde bulunan sokak köpeÄŸi tedavi altına alındı. Sosyal medya üzerinden baÅŸlatılan kampanyaya Ä°l Emniyet Müdürü A. Metin Turanlı da köpeÄŸin tedavisine destek verdi. 
Edinilen bilgiye göre, Kozlu ilçesinde sokakta yaralı ve bitkin halde 'Golden' cinsi sokak köpeÄŸi bulan bir grup üniversite öğrencisi, çenesi kırık olduÄŸu için beslenemeyen köpeÄŸi, özel veteriner kliniÄŸine götürüldü. "PaÅŸa" adı verilen köpeÄŸin tedavisine Veteriner hekim Gökmen Koç, tarafından hemen baÅŸladı. 
BEÃœ öğrencileri, sosyal medya hesapları üzerinden PaÅŸa’nın tedavi masrafları için yardım kampanyası baÅŸlattı.  Yardım kampanyasına Ä°l Emniyet Müdürü Metin Turanlı da duyarsız kalmadı. Turanlı, köpeÄŸin fotoÄŸrafının paylaşıldığı sosyal medya hesabına yorumda bulunarak köpeÄŸin tedavisi için destek olunacağını ayrıca yaralanmasıyla ilgili de araÅŸtırma yapılacağını ifade etti.
Ãœniversite öğrencileri de köpeÄŸin tekme atılması sonucu çenesinin kırılmış olabileceÄŸini iddia etti. KöpeÄŸin bulunduÄŸu Kozlu Ä°lçe Polis Merkezi AmirliÄŸi de köpeÄŸin nasıl yaralandığını tespit etmek için çalışma baÅŸlattı. Veteriner kliniÄŸine gelen bir polis, köpeÄŸin durumu hakkında bilgi aldı. 
Veteriner hekim Gökmen Koç, köpeÄŸin çenesinde meydana gelen kırık nedeniyle bugün ameliyat edileceÄŸini söyledi. KöpeÄŸi yaklaşık 45 gün gözetim altında tutacaklarını anlatan Koç, şöyle dedi: 
"GeldiÄŸinde genel durumu iyiydi ve korkmuÅŸtu. Bir tramvaya maruz kalmış. O travma konusunda da bir tekmemi trafik kazasımı… Bir gözü sakat görmüyor. Gözü tamamen burada alınmış. AkÅŸam vakti bir baÅŸka köpek sürüsünden kaçarken de sert bir yere çarpma ihtimali var. Nedenler araÅŸtırılıp öğrenebilir mobese kayıtlarından çünkü bunlar sokakta yaÅŸayan hayvanlar devamlı sokakla iç içeler. Ä°nÅŸallah görülen bir kısımda olmuÅŸtur. Ama araba kazasına anımsatmıyor. Daha çok bir sivri çünkü sadece lokal olarak bir bölgeden kırık oluÅŸmuÅŸ. Surat tamamen dağılmamış. Araba kazası olsa Allah muhafaza surat tamamıyla dağılabilirdi. Ama toparlayacak Allah'ın izniyle genel durumumuz iyiye gidiyor. Yeme içme yerinde ama bugünden sonra o tarz katı gıdalar en azından 45- 60 gün arası yemeyecek. Sabah öğle akÅŸam biz elle ağızda da devamlı maske olacak ÅŸekilde o bölgeyi oynatamayacak ÅŸekilde ağız yolu ile besleme yapacağız sıvı gıdalarla ama paÅŸamızın durumu iyi maÅŸallah. Duyarlı insanların iyi insanların olması çok güzel bir ÅŸey onların sayesinde bizde müdahale edebiliyoruz çünkü gerçekten bunlar bir emek bir masraf Allah razı olsun hepsinden güzel insanlar iyi ki varlar. Onların sayesinde bizde elimizden geldikçe daha fazla daha fazla cana bakacağız. 10 günde bir röntgenimiz olacak ağız bölgesinin 45 gün besleme ağızdan bu iyileÅŸme çok geç olacak. Hareketli bir bölge olduÄŸu için ez az 45 gün bizimle olacak.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
üzgün1
gülücük0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
S Rota Seyhan Dikay

06 Ocak 2019 - 11:05

Canım en kisa surede iylesirsin insallah

Ismail Aydın

03 Ocak 2019 - 17:45

Helalolsun

Yorum Yazın

Canlı Radyo