9 o C Kdz. Ereğli

’NE OLURSA BAĞIŞLAYIN’

Gündem 8 yıl 2 ay 12 gün 3 saat 4 dakika önce 1332

Haberi Paylaşın

Ereğli’de, Türk Kızılayı Şube Başkanı Yusuf Oktay, “hayırsever halkımızdan tek isteğimiz ne olursa olsun, Kızılay’a bağışlamalarıdır” dedi.


Oktay, radyomuz Ereğli FM’de, Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Gazeteci Fikri Kapan’ın hazırlayın sunduğu “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programındaki konuşmasında, dernek olarak en önemli sorunlarının mekan olduğunu söyledi.


Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı, yaptığı çalışmalar ve şubelerinin aktivitelerinden bahseden Oktay, şöyle dedi:
“Bir çok şehirdeki Kızılay derneklerinin tahmin edilemeyecek kadar mal varlığına sahip olduğunu biliyorum. Ereğli’de, derneğimizin kuruluşundan günümüze, aralarında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü olmak üzere çok sayıda önde gelen işadamları başkanlık görevinde ve yönetimlerde bulunmuş. Ancak nedense ne Erdemir döneminde, ne de başka dönemlerde derneğimize her hangi bir mal varlığı bağışında bulunulmamış. sadece eski dönem başkanlarımızdan Rıdvan Çimenoğlu, mevcut dernek büromuzu satın alabilmiş. Halbuki, mal varlığımız olsaydı, gerek kira gelirleri, gerekse başka aktivitelerle derneğimizin daha da büyümesini sağlar, bu sayede halkımıza daha fazla destek ve yardımda bulunma imkamınız olurdu. Bunun için kurum, kuruluş, işadamı ve hayırsever halkımızdan tek isteğimiz ne olursa olsun, Kızılay’a bağışlamalarıdır.”

DERNEĞİN MEKAN SORUNU
Oktay, Türk Kızılayı Ereğli Şubesi’nin bulunduğu mekanın kullanışlı olmadığını da hatırlatarak, “bizden yarndım almaya gelen vatandaşlarımızın büyük çoğunulğu bayanlandan oluşuyor. Ancak, bulunduğumuz mekan konum ve koşullar olarak uygun değil. Bir çok insanımız yerimizi dahi bilemiyor. Onun için özellikle Ereğli Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uysal’dan bize yer göstermesini istiyoruz. Bu konuda da kendisini ziyaret edeceğiz” diye konuştu.
Proframın son kısmına doğru ilçe halkına teşekkür eden Oktay, Zonguldak’ta yapılan kan bağışlarının yüzde 35’inin Ereğli’den sağlandığını, bunun da çok önemli oran olduğunu kaydetti.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 20 saat 56 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 8 saat 57 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 5 saat 24 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 4 saat 25 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 10 saat 18 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 23 saat 32 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 19 saat 2 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 7 saat 51 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
6 gün 9 saat 2 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !