Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Mutluluğun Şifresi:Hayal Kurmadan Anı Yaşa

Mutluluğun Şifresi:Hayal Kurmadan Anı Yaşa

Ruh sağlığı üzerine yapılan bu kapsamlı araştırmaya göre insanlar, zamanların yaklaşık yarısını (yüzde 46,7) başka şeyler düşünerek ve hayal kurarak geçiriyor ve bu da devamlı mutsuz olmalarına sebep oluyor.

Ânı yaşamanın faydalarına ilişkin ifadelere, dini geleneklerden felsefi okullara bir çok alanda rastlamak mümkün.

Ancak bu görüş bugüne kadar ilk kez bilimsel bir araştırmayla da desteklenmiş oldu.

Harvard Üniversitesinden psikologlar, 2250 gönüllü deneğin günlük faaliyetlerini, duygu ve düşüncelerini kaydetmelerini istedi.

Denekler, herhangi bir işle uğraşırken aslında ne düşündüklerini ya da kendilerini en çok neyin mutlu ettiğini de kaydettiler.

Araştırma için iPhone cep telefonlara yüklenen bir uygulama kullanıldı.

Sonuçlar şaşırtıcı

Katılımcılar, gün içinde bu uygulama üzerinden gelen soruları yanıtladı, yaptıkları işleri ne kadar mutlu ya da mutsuz olduklarını not etti.

Araştırma ekibi, hatıralarını anımsayan, geleceği fazla düşünen ya da gün içinde hayallere dalan kişilerin, keyif veren şeyleri düşünseler bile daha mutsuz oldukları sonucuna vardı.

iPhone uygulaması üzerinden mutluluk araştırmasına katılanların sayısının 5 bini geçtiğini söyleyen Harvard Üniversitesi uzmanları, internet üzerinden dünyanın farklı coğrafi yerlerinden de katılım sağlanmasını umduklarını söylüyor.

 

aktüelpsikoloji

 
 
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo