Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

GENÇLERE YAŞ SINIRI!..

GENÇLERE YAŞ SINIRI!..

Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanı Ünalan, ’Liseden mezun olanlar 20 yaşını, üniversiteden mezun olanlar 25 yaşını geçmemek şartıyla, mezun oldukları tarihten itibaren 2 yıl süreyle prim borçlarına bakılmaksızın, bakmakla yükümlü olunan veya hak sahibi kişi sayılmak suretiyle sağlık hizmetlerinden faydalandırılacak’ dedi.

Ünalan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nejat Deniz ile SGK İl  Binası’nda basın toplantısı düzenledi.

Kısa bir süre önce 6663 sayılı Kanun’un yürürlüğe girmesiyle gençlere  birtakım yeni haklar verildiğini ve  mağdur olmalarının önüne geçildiğini  vurgulayan Uğur Ünalan, şöyle devam etti:

 

’’Kanun yürürlüğünden önceki uygulamada lisede okuyan gençler 20  yaşına kadar, üniversitede okuyan gençler ise 25 yaşına kadar anne babalarının  sağlık haklarından faydalanabiliyorlardı. Ancak, mezun olan geçlerimiz için bu  haklardan faydalanma imkanı sona eriyordu. Hal böyle olunca, mezun olan  gençlerimize işsiz oldukları dönemde çeşitli prim borçları çıkıyor ve ödemekte  zorluk çekiyorlardı. İşte bu mağduriyete son vermek amacıyla bu durumda olan  gençlerimize yeni haklar getirilmiş, herhangi bir kapsamda sigortaları olmasa  bile sağlıkhizmetlerinden faydalanmaları sağlanmıştır. Şöyle ki; liseden mezun  olanlar 20 yaşını, üniversiteden mezun olanlar 25 yaşını geçmemek şartıyla, mezun  oldukları tarihten itibaren 2 yıl süreyle prim borçlarına bakılmaksızın ’bakmakla  yükümlü olunan’ veya ’hak sahibi kişi sayılmak’ suretiyle sağlık hizmetlerinden  faydalandırılacaktır.’’

 

Ünalan, aynı kanun ile anne ve babası üzerinden "bakmakla yükümlü  olunan kişi" kapsamında olmayan gençlere de bu 2 yıllık sürede primleri devlet  tarafından ödenerek sağlık hizmetlerinden faydalanma imkanı getirildiğini  belirtti.

 

Sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için gençlerin mezun olduklarını  gösterir belge ile bulundukları şehirlerdeki SGK müdürlüklerine müracaat etmeleri  gerektiğini anlatan Uğur Ünalan, "Gerçekleştirilen sistem, ülkemizde çok önemli  bir sorun olan sağlık sistemimizin işleyişinin düzeltilmesi ve insanımızın maruz  kaldığı farklı uygulamaların ortadan kaldırılmasına dönük olması nedeniyle  gerçekten de bir reform niteliğindedir." dedi.

 

Ünalan, sağlıklı bir toplumun oluşturulması ve insanca yaşamanın  sağlanması adına getirilen bu hakların gençlere ve tüm topluma hayırlı olmasını  da diledi.

 

acunn

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo