Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Muhtarlar Çanakkale Ruhunu yaşadı

Muhtarlar Çanakkale Ruhunu yaşadı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Muhtarlar DerneÄŸi tarafından 18 Mart Åžehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisi ile muhtarlar Çanakkale ruhunu yeniden yaÅŸadı.18 Mart Åžehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Alaplı Muhtarlar DerneÄŸi tarafından yaklaşık 40 muhtarın katılımıyla Çanakkale gezisi düzenledi. Duygusal anların yaÅŸandığı gezide muhtarlar rehber eÅŸliÄŸinde Çanakkale deki kahramanlık destanını adeta yeniden yaÅŸadı.

SavaÅŸ Malzemeleri Müzesi ve Namazgah Tabyaları, 18 Mart 1915 günü Åžehit olan Seyid Onbaşı ve silah arkadaÅŸlarının bulunduÄŸu Rumeli Mecidiye ÅžehitliÄŸi, Mecidiye Tabyası görüldü. Seyid Onbaşının 215 kg (Kıyye) mermiyi kaldırdığı Tabya,Top ve o boyuttaki mermilerden örnekler ve 18 Mart ve Deniz Zaferinin, Seyid Onbaşı ve silah arkadaÅŸlarının, Topçu Bataryasının Komutanı Yüzbaşı Mehmet Hilmi Bey’in ve silah arkadaÅŸlarının hatıratlarından anlatım yapıldı. Seddülbahir bölgesindeki Ä°lk Åžehitler Anıtı, Seddülbahir Kalesi, ErtuÄŸrul Koyu ve Tabyası, Yahya ÇavuÅŸ ÅžehitliÄŸi gezileri yapılırken Çanakkale BoÄŸazı’nın tanıtımı ve tarihi, Yahya ÇavuÅŸ ve silah arkadaÅŸlarının destanı, Binbaşı Mahmut Sabri Bey’in günlükleri ile ilgili bilgi alındı. 57.Alay ÅžehitliÄŸi, Cesaret Tepesi ,Kemal Tepesi ,Conkbayır’ı ve Conk Tepe ;Mustafa Kemal Atatürk’ün 25 Nisan 1915 günü; kara muharebelerine baÅŸladığı 261 Rakımlı Tepe, Conkbayır’a gidilerek görüldü. 110 yaşında vefat eden en yaÅŸlı Çanakkale gazisi Kdz. EreÄŸlili Hüseyin Kaçmaz’ın anıtında ve Zonguldak, EreÄŸli ve Alaplılı ÅŸehitlerin mezarı başında ve diÄŸer Çanakkale zaferi anıtları ve abidelerinde hatıra fotoÄŸrafı çektirildi.

Alaplı Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Ahmet Uysal, gezi ile ilgili yaptığı deÄŸerlendirmede ÅŸunları kaydetti. “Çanakkale gezisi  ile muhtarları  ecdadımız ile buluÅŸturduk. Bu gezimiz sayesinde muhtarlarımız ilk kez Çanakkale’ye giderek o manevi havayı teneffüs etme ve büyük bir destanın yazıldığı alanı bizzat görme fırsatı buldu” dedi.Geziye katılan muhtarlarda Muhtarlar DerneÄŸi sayesinde Çanakkale’yi ilk defa görme imkanı bulduklarını, buranın herkes tarafından görülmesi gerektiÄŸini köylerde  de buna benzer geziler tertip edeceklerini  belirterek kendilerine bu fırsatı verdiÄŸi için Alaplı Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Ahmet Uysal’a teÅŸekkür ettiler.

(EreÄŸli FM Haber Merkezi )

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo