Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Memur Emeklileri Müjde!..

Memur Emeklileri Müjde!..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, memur emeklilerine, 30 yılın üzerindeki hizmet sürelerine karşılık gelen ikramiyelerinin ödenmeye başlandığını, bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyar lira ödeneceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, yaptığı açıklamada, memurlara emekli olmaları halinde 30 yıllık hizmet sürelerinin ikramiye olarak ödendiÄŸini, 30 yılı aÅŸan hizmet süreleri için ödeme yapılmadığını anımsatarak, yaptıkları yasal düzenlemeyle bu uygulamaya son verdiklerini söyledi.Düzenlemeyle emekli memurlara 30 yılın üzerindeki hizmet sürelerinin de ikramiye olarak ödenmesinin saÄŸlandığına iÅŸaret eden MüezzinoÄŸlu, "Memur emeklilerimize 30 yılın üzerindeki hizmet sürelerine karşılık gelen ikramiyelerini ödemeye baÅŸladık. Yaklaşık 2,5 milyar gibi bir rakam bu kapsamadaki emeklilerimize ödenecek. Bu konudaki maÄŸduriyetlerin giderilmesinden ve memur emeklilerine haklarının verilmesinden dolayı mutluluk duyuyorum." dedi.

"Ahilik Sandığı mesleki eğitime de katkı sağlayacak"

Bakan MüezzinoÄŸlu, "Esnaf Ahilik Sandığı’nı, esnafın zor zamanda namerde muhtaç olmasın diye kurduklarını" vurgulayarak, şöyle konuÅŸtu:"Bu sandığa iki birim esnaf, bir birim de devlet katkı verecek. Esnafımız son 3 yılda en az 700 iÅŸ günü prim ödeyerek bu sandıktan yararlanmaya hak kazanıyor. Bu sandık, esnafa maddi katkı saÄŸlamasının yanında esnafımızın mesleki eÄŸitimi, geliÅŸimi ve deÄŸiÅŸimini destekleyecek eÄŸitim programlarına da katkı sunacak."

"Olympiakos’u elemiÅŸ olmak benim için mutluluk olacak"

Koyu BeÅŸiktaÅŸ taraftarlığıyla bilinen MüezzinoÄŸlu, BeÅŸiktaÅŸ’ın, UEFA Avrupa Ligi’nde bugün Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile oynayacağı maça da deÄŸindi.BeÅŸiktaÅŸ için mücadelenin zor geçebileceÄŸini dile getiren MüezzinoÄŸlu, "Büyük takımlar zor zamanlarda dinamiklerini mutlaka göstermeli. Biz de BeÅŸiktaşı büyük olarak gördüğümüze göre sonuç konusunda çok tereddüdümüz yok. Hele hele Olympiakos’u elemiÅŸ olmak benim için farklı bir heyecan ve mutluluk olacak." ifadelerini kullandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo