Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MUHTAR CİNAYETİ DAVASINDA KARAR

MUHTAR CÄ°NAYETÄ° DAVASINDA KARAR

Karaman beldesinde minarenin inşa edildiği araziyle ilgili tartıştığı mahalle muhtarını av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruÅŸmaya, tutuklu sanık Ecevit AktaÅŸ ile tutuksuz sanıklar Meliha AktaÅŸ ve Selahattin Çevik ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti tarafından son sözü sorulan Ecevit Aktaş, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, adalete sığındığını ifade etti.

Mahkeme, kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapse çarptırdığı sanık Ecevit AktaÅŸ’ın cezasını, suçu haksız tahrik altında iÅŸlediÄŸi gerekçesiyle ve duruÅŸmalardaki iyi halini göz önüne alarak 10 yıla düşürdü.

Tutuksuz sanıklar Meliha AktaÅŸ ve Selahattin Çevik’in ise beraatı kararlaÅŸtırıldı. 

- Olay

Keller köyü ÇavuÅŸlar Mahallesi’ndeki cami minaresinin yapımı için muhtar Saffet Öztürk ile arazi sahibi Meliha AktaÅŸ arasında 23 Ocak 2014’te çıkan tartışma, köylülerin araya girmesiyle büyümeden önlenmiÅŸti.

Öztürk’ün çalışmaları incelemek için inÅŸaat alanına gelmesi üzerine yeniden tartışma baÅŸlamış, kavgaya dönüşmesi üzerine Ecevit AktaÅŸ av tüfeÄŸiyle muhtara ateÅŸ etmiÅŸti. Ağır yaralanan Öztürk, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde yaÅŸamını yitirmiÅŸti. Zanlı da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo