Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇÖZÜM DEĞİL!.

ÇÖZÜM DEĞİL!.

EreÄŸli’de, yaklaşık iki yıl önce ormanda elleri kesik halde cesedi bulunan Gizem Tunç’un ailesinin acısı, üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın benzer ÅŸekilde öldürülmesinin ardından bir kez daha tazelendi.

Henüz 21 yaşındayken erkek arkadaşı olduÄŸu iddia edilen kiÅŸi tarafından acımasızca öldürülen, ardından da elleri bileklerinden kesilen Gizem Tunç’un ailesinin yaralı yüreÄŸini, Özgecan cinayeti bir kez daha kanattı.

Kızı gibi yaÅŸamının en güzel çaÄŸlarındaki Özgecan’ın topraÄŸa veriliÅŸini gözü yaÅŸlı takip eden baba Mehmet Yunus Tunç, Aslan ailesinin acısına Türkiye’nin hemen hemen her bölgesindeki insanlar gibi "siyahlara" bürünerek ortak oldu.

Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlatlarının öldürülmesiyle yaÅŸadıkları acıyı unutmalarının mümkün olmadığını, Özgecan’ın başına gelenleri öğrendikleri günden itibaren hüzünlerinin daha da arttığını söyledi.

Aslan ailesine sabır dileyen Tunç, "İnşallah böyle olaylar bir daha olmaz, yaşanmaz. Çok acı bir olay. Tüm Türkiye ayağa kalktı, çok da iyi yaptılar. İnşallah suçlular hak ettikleri cezayı bulur. Adalet sistemi de inşallah değişir, cezaların daha arttırılmasını istiyoruz. Suçunu kabul eden sanıklara ceza indirimi uygulanmasını istemiyoruz" diye konuştu.

- "İdam çözüm değil"

Suçlulara verilen cezaların infazının tamamlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Tunç, "Bence idam çözüm değil, idam edilen kurtulup gidiyor. Uzun yıllar suçun acısını çektirmek çok daha iyi ancak bu suçluları affetmemek gerek. Çünkü bunlar dışarı çıktığında gene topluma zarar verecekler. Topluma faydalı insan değiller. Bunlar canavarca işlenen suçlardır" ifadesini kullandı.

Mehmet Yunus Tunç, kızının da cinayette ellerinin kesildiğini, sanığın babasının da oğluna yardım ettiğini hatırlatarak Özgecan cinayetinde de benzer durumların yaşandığını, Aslan ailesini en iyi kendilerinin anladığını dile getirdi.

Ailenin avukatı Yılmaz Efe de benzer olaylarının olmasını asla istemediklerini, infaz rejiminin ağırlaştırılmasını önemli bir husus olarak gördüklerini kaydetti.

- Gizem Tunç’un öldürüldüğü olay

EreÄŸli’de Uzun Mehmet Mahallesi Radar mevkisindeki bir barakada 9 Eylül 2013’te taksici Murat ErdoÄŸan’ın, yakınındaki ormanlık alanda ise elleri kesilmiÅŸ halde Gizem Tunç’un cesedi bulunmuÅŸtu.

Olayla ilgili yürütülen soruÅŸturmada genç kızın erkek arkadaşı olduÄŸu ileri sürülen Deniz Poyraz, cinayet şüphesiyle Denizli’deki askeri birliÄŸinde gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Delilleri karartmaya çalıştığı iddiasıyla zanlının babası Ali Poyraz hakkında da tutuklama kararı verilmiÅŸti.

Adli Tıp Kurumu Ankara Grup BaÅŸkanlığı Morg Ä°htisas Dairesinin otopsi raporunda, Tunç’un ellerinin öldürüldükten sonra bileklerinden kesildiÄŸi belirlenmiÅŸti. 

Yargılama sonucunda mahkeme heyeti, kasten adam öldürmek suçundan iki kez müebbet hapse çarptırdığı sanığın cezasını, duruÅŸmadaki iyi halini göz önüne alarak 50 yıl hapse düşürmüş, sanığın babası Ali Poyraz’a da bir yıl hapis vererek hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo