Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

MUHARREM ORUCU TUTULDU

MUHARREM ORUCU TUTULDU

Zonguldak’ın Ereği ilçesinde, Muharrem Orucu lokmaları yendi.


Alevi vatandaşlar, yassı matem orucunun 10 muharrem vesilesi ile Kavaklık Mahallesi’nde bulunan Ereğli Cem ve Kültür Evi'nde bir araya geldi.
Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Mehmet Taştan, burada yaptığı konuşmada, her Mazlum bir Hüseyin her zalimin ise bir Yezit olduğunu ifade etti. Taştan, şunları kaydetti:

“DERGAHA YAZILSIN AŞK İLE”
“Bugün gökte meleklerin, yerde insanların kan ağladığı gündür. Bugün Fırat Nehri'nin kan aktığı gün, bugün Güneş'in şarkını kaybettiği gün, bugün 10 Muharrem, bugün Kerbela’dır.
Bugün hakla batılın hesap günü, Muhammed Mustafa'nın biricik torunu Şahımerdan Ali'nin Yiğitoğlu Fatıma anamızın ciğer paresi Şehitler Şahı Hüseyin-i Kerbela'nın şehitlik şerbetini içti gün,  acımız büyük. O vahşet yüreğimizi dağlıyor, içimiz parçalanıyor. Bütün uzuvlarımızla matemdeyiz ama bir o kadar da gururluyuz.  Ne mutlu bize ki o yüce pirin talipleriyiz. Hak, onun ismini anmayı yasını çekmeyi bize nasip etti. Fatma Anamız diyor ya ‘yavrumun yasını kim çekecek.’ Sen merak etme Seyitler sultanı, biz yası matemdeyiz. O ateş bizim içimizde ve biz o ateşte yanmaya devam ediyoruz. Tarihsel Yezit ve şimdiki yezitlere göre Kerbela Bedir'in intikamıdır. Onun için kin olanda din olmaz.
Ya Hüseyin. O gün aileni feda ederek yaktığın o büyük ateş dünyayı aydınlatmaya devam ediyor. Nurun ışığın bizlere yol gösteriyor. Lanet olsun sana kıyanlara. Lanet olsun o zalimlere. Lanet olsun Yezide ve soyuna. Her Mazlum bir Hüseyin, her zalim bir Yezittir. Tutulan oruçlar, çekilen yastığa dökülen gözyaşları dergaha yazılsın aşk ile.
Lokma yiyenlerin arasında Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Adil Ateş, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, CHP'li bazı meclis üyeleri ile alevi vatandaşlar vardı.

Öte yandan Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şubesi tarafından, 22 Eylül Cumartesi günü saat 15.00'de Cem ve Kültür Merkezi bahçesinde aşure günü etkinliği gerçekleştirileceği duyuruldu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo