13 o C Kdz. Ereğli

MİSKET BÜYÜKLÜĞÜNDE 15’E YAKIN TAŞ ÇIKARILDI

Gündem 7 yıl 10 ay 29 gün 19 saat 42 dakika önce 1767

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Devlet Hastanesinde nadir olarak yapılan laparaskopik (kapalı) safra kesesi ameliyatıyla bir hastanın safra kesesinden misket büyüklüğünde 15’e yakın taş çıkartıldı.

Alaplı ilçesinde safra kesesindeki taşlar nedeniyle sıkıntı yaşayan hastanede görev yapan Recep Tutuş’un eşi Tülay Tutuş(36) ilçe Devlet Hastanesinde nadir olarak yapılan laparoskobik (kapalı) safra kesesi ameliyatı ile sağlığına kavuştu

Alaplı Devlet Hastanesinde Başhekim Genel Cerrah Uzmanı Ozan Özlücan tarafından başarılı bir operasyonla yapılan laparoskopik (Kapalı ) safra kesesi ameliyatıyla sağlığına kavuşan Tutuş’un safra kesesinden misket büyüklüğünde 15’e yakın taş çıkartıldı. Bu sırada safra kesesindeki iltihap nedeniyle diğer vucut organlarına yapışan safra kesesi yaklaşık 2 saat süren operasyonla alındı.

Ayda yaklaşık 30 ve üzeri çeşitli ameliyatların yapıldığı hastanede laparoskopik ameliyatlarda yapılıyor.

Gerek estetik görünüm, daha az enfeksiyon riski, daha az ağrı ve kısa sürede taburcu olma imkanı sunan Laparoskobik ameliyatların ilçede de yapılıyor olması olumlu bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

Öte yandan vücudun 4 yerinden 1 santimlik kesiler ile girilerek yapılan Safra kesesi ameliyatını Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Uzmanı Ozan Özlücan, 3 yerden kesiler yaparak gerçekleştirdi.

Sağlığına kavuşan Tülay Tutuş, ameliyatı gerçekleştiren Alaplı Devlet Hastanesinde Başhekim Genel Cerrah Uzmanı Ozan Özlücan ve hastane personeline teşekkür etti.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 19 saat 11 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 10 saat 23 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 17 saat 24 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 14 saat 28 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 14 saat 2 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 11 saat 41 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 8 saat 17 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 18 saat 45 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 12 saat 52 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 16 saat 18 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI