Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Minikler İyilik Ağacıyla Teşvik Ediliyor

Minikler İyilik Ağacıyla Teşvik Ediliyor

Alaplı’da ilkokul Ã¶ÄŸrencilerinin dayanışma duygularının arttırılması ve iyilik yapmayı benimsemeleri amacıyla oluÅŸturulan "iyilik aÄŸacı" ilgi çekiyor. 

Alaplı Kılçak Ä°lkokulu idaresince doÄŸru davranışlar edinmeleri ve arkadaÅŸlarına örnek olmaları için hayata geçirilen "Ä°yilik AÄŸacı Projesi"ne katılan çocuklar, adeta iyilikte birbirleriyle yarışıyor. 

Evde, sokakta ve okulda yaptıkları iyilikleri aileleri ve öğretmenleri yardımıyla not eden ilkokul birinci sınıf öğrencileri, bu notları aÄŸaca asarak arkadaÅŸlarıyla paylaşıyor.

Öğrenciler, "Sınıfta bir arkadaşımızın montu düşmüştü. Onu yerden kaldırdım", "Okulda arkadaşlarım kavga ederken onları ayırdım", "Arkadaşım okul çantasını taşımasına yardımcı oldum" ve "Bahçede çöp topladım" yazılı notlara her geçen gün yenilerini ekliyor.

- "Proje, çocuklarımıza dayanışma duygusu kazandırılması amacını taşıyor"

Kılçak Ä°lkokulu Müdürü Süleyman Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle Ã¶ÄŸrencilerin iyi bireyler olarak yetiÅŸmelerine katkı saÄŸlamak istediklerini söyledi.

Öğrencilerin yaptıkları iyilikleri kağıda yazarak aÄŸaca astıklarını, bu uygulamanın onları teÅŸvik ettiÄŸini belirten Bayraktar, "Ãœlkemizin geleceÄŸi çocuklarımıza toplumumuzu ayakta tutan deÄŸerlerimizi tanıtmak için iyilik yapma, paylaÅŸma, yardımlaÅŸma ve ’ben’ yerine ’biz’ bilincini kazandırmak arzusundayız. Öğrencilerimizden her gün bir iyilik yapıp aÄŸaca asmalarını istiyoruz. Proje, çocuklarımıza toplumsal yardımlaÅŸma ve dayanışma duygusu kazandırılması amacını taşıyor" diye konuÅŸtu.

Bayraktar, güzel davranışların küçük yaÅŸlarda aşılanmasının önemine deÄŸinerek, "Çocuklarımıza iyilik yapma davranışını ilkokul çağında yerleÅŸtirmemiz gerekiyor. Ä°yilik AÄŸacı Projesi’ne okulumuzda ilk defa 1. sınıf öğrencilerimizle baÅŸladık. Ã‡ocuklar yaptıkları iyilikleri ailesinin ya da öğretmenin yardımıyla yazarak asıyor. Bazıları resmini de çizip paylaÅŸabiliyor. En çok iyilik yapan öğrencileri kitapla ödüllendireceÄŸiz" ifadelerini kullandı.

- "İyilik yapmayı çok seviyoruz"

7 yaşındaki Kerem Tuna BaÅŸköy de iyilik yapmayı çok sevdiÄŸini, bunları ailesi ya da öğretmenin desteÄŸiyle kağıda yazarak aÄŸaca astığını anlattı.

En son, sınıfta arkadaşının yere düşen montunu kaldırdığına iliÅŸkin iyilik notunu aÄŸaca astığını aktaran BaÅŸköy, evde annesine de yardımcı olmaya baÅŸladığını dile getirdi. 

Yiğit Özcan da okulda kavga eden arkadaşlarını ayırdığını belirterek, her gün yeni iyilikler yapmak için arkadaşlarıyla yarıştıklarını söyledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo