Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MİLLİ KANSER İLACIMIZI ÜRETECEĞİZ

MİLLİ KANSER İLACIMIZI ÜRETECEĞİZ

TÜBİTAK MAM Strateji ve Teknoloji Geliştirme Başkan Yardımcısı Makaracı, "İnşallah milli kanser ilacımızı üreteceğiz" dedi.

TÜBİTAK MAM Strateji ve Teknoloji Geliştirme Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, "Kanser ilacı noktasında 4 yıl çalışacağız, inşallah sonunda milli kanser ilacımızı üreteceğiz" dedi.

Makaracı, Gebze Ticaret Odası’nda (GTO) düzenlenen TÃœBÄ°TAK MAM Tanıtım Semineri’nde yaptığı konuÅŸmada, belirli alanlarda düşük teknolojiden yüksek teknolojiye geçiÅŸ sürecinde olduklarını söyledi.

Gebze’nin kalbinin TÃœBÄ°TAK olduÄŸunu dile getiren Makaracı "Tanışık olmaya geldik. Çok önemli, milli projelere imza atıyoruz, gizli, askeri ve savunma projeleri olmak üzere. Endüstriye yönelik de büyük hizmetlerimiz var. Gelin bizim bilgi birikimimizden faydalanın. Siz iÅŸin para tarafındasınız biz de iÅŸin bilgi noktasındayız. Gelin biz bu bilgi birikimini kazanca dönüştürelim hep beraber hem ülkemiz hem de siz kazanın. Ar-Ge, biraz zahmetli ve uzun süreçli bir iÅŸ. Kanser ilacı noktasında 4 yıl çalışacağız, inÅŸallah sonunda milli kanser ilacımızı üreteceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

Makaracı, dünyada uçak üretimi konusunda büyük birkaç firma bulunduÄŸunu, bunların yaptığı son nesil uçaÄŸa 10 yılda yaklaşık 32 milyar dolar harcandığını anlattı. Firmaların bunun karşılığını  2014’de 320 milyar dolar olarak geri aldığını belirten Makaracı, Ar-Ge’nin bu nedenle önemli bir olgu olduÄŸunu dile getirdi.

"Ar-Ge merkezi olan ÅŸirketler, TÃœBÄ°TAK MAM’dan faydalanmalı"

GTO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Nail Çiler de Gebze hakkında katılımcılara bilgi vererek, bölgelerinde 9 Organize Sanayi Bölgesi bulunduÄŸunu  belirtti.

Gebze’nin ticaretin merkezinde yer aldığını ifade eden Çiler, TÃœBÄ°TAK MAM ve diÄŸer stratejik kurumlardan bugüne kadar yeterince faydalanamadıklarını ifade etti.

Çiler, bu kurumlarla iliÅŸkileri sıkı tutmaları halinde ekonomiye daha fazla destek saÄŸlayabileceklerini dile getirerek, "Ar-Ge merkezlerine sahip olan ticarethaneler, TÃœBÄ°TAK MAM’dan faydalanmalı. Katma deÄŸeri yüksek ürünler üretmek Ar-Ge ile olur. TÃœBÄ°TAK MAM milli projelere imza atıyor. Ä°liÅŸkilerimizi arttırarak hem de aramızda bilgi paylaşımı olacaktır. Hükumet, bilime önem veriyor. Katma deÄŸeri yüksek ürünler üretilmesi için bilimsel geliÅŸmeleri ve Ar-Ge’mizi arttırmalıyız" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

KonuÅŸmaların ardından TÃœBÄ°TAK MAM’da bulunan enstitü yetkilileri, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo