Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Milletvekili Turpçu, tek,tek anlattı

Milletvekili Turpçu, tek,tek anlattı

CHP Zonguldak Milletvekili Beycuma’da esnaf ziyareti yaparak 16 Nisan Referandumunda hayır oyu çaÄŸrısı yaptı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Åžerafettin Turpcu, geride bıraktığımız gün, Merkez Ä°lçe BaÅŸkanı Ebru Uzun, Beycuma Belde BaÅŸkanı Sefer Kabacalı, Meclis Ãœyesi Nebahattin Yılmaz ile birlikte Beycuma’da esnaf ziyareti yaparak 16 Nisan Referandumunda hayır oyu çaÄŸrısı yaptı.

Beycuma programının ardından, CHP Çaycuma Ä°lçe BaÅŸkanı Tuncay Akyol, önceki dönem Ä°lçe BaÅŸkanlarından Zeki Dirlik ile birlikte Çaycuma’ya baÄŸlı Torlaklar Köyü’nü ziyaret ederek çalışmalarına devam eden Turpcu, referandumda “evet” çıkması halinde Türkiye’de rejimin deÄŸiÅŸeceÄŸini söyleyerek CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸ Danışmanlarının son iki günde yaptığı açıklamaların ülkeyi ne ÅŸekilde tehlikelerin beklediÄŸinin bir itirafı olduÄŸunu söyledi.

Milletvekili Turpcu’nun ziyaretlerde vatandaÅŸlara yaptığı açıklamaların öne çıkan satırları ÅŸu ÅŸekilde:

“En başından beri bu ucube Anayasa’nın bir ’hükümet sistemi deÄŸiÅŸikliÄŸi’ deÄŸil rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi getireceÄŸini anlatıyoruz. CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸ Danışmanları arka arkaya ağızlarındaki baklayı çıkarmaya baÅŸladılar.

“TÃœRKÄ°YE CUMHURÄ°YETÄ°’NÄ° YIKMAYI HEDEFLEDÄ°KLERÄ°NÄ° Ä°TÄ°RAF EDÄ°YOR”

“CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸ Danışmanı Mehmet Uçum; ’Sessiz deÄŸil Halkımız gümbür gümbür bir Devrim yapıyor farkında mısınız? Halk kendi Devletini kurmak için adım atıyor’ diye açıklamada bulundu. Åžimdi sormak lazım, bu devleti kuran, bu halk deÄŸil miydi?  Bahsettikleri o devrim Mustafa Kemal Atatürk önderliÄŸinde, emperyalistlere ve onun yerli iÅŸbirlikçilerine karşı 1923’te yapıldı. CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸ Danışmanı, aleni bir ÅŸekilde Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmayı hedeflediklerini itiraf ediyor. Åžimdi buna evet mi diyeceksiniz?”

“Ä°LK DÖRT MADDEYÄ° AÄžIZLARINA DOLAYARAK NÄ°YETLERÄ°NÄ° EN BAÅžINDAN BELLÄ° ETMÄ°ÅžLERDÄ°”

“Bundan önce, bu anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi görüşmeleri devam ederken, AKP’li bir Anayasa Komisyonu Ãœyesi hem de TBMM çatısı altında Anayasanın deÄŸiÅŸtirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan ilk dört maddesinin deÄŸiÅŸtirilebileceÄŸini söyledi. Cumhuriyetimizin, laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti niteliklerinin, baÅŸkentin Ankara ve milli marşımızın Ä°stiklal Marşı olduÄŸuna dair maddelerin deÄŸiÅŸtirilmesini savundu. Yani Cumhuriyeti yok etmekten bahsetti.  Meclis tutanaklarda bu sözler duruyor, hedefleri en başından beri belli.”  

“BÖLÃœNME VAAT EDÄ°YORLAR”

”Bir diÄŸer CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸdanışmanı Şükrü Karatepe, evet çıkarsa eyalet sistemine geçileceÄŸini söylüyor. Åžimdi buna evet mi diyeceksiniz?  Bu itiraflar çok önemli, cunku bu kiÅŸiler aynı zamanda anayasanın hazırlanmasında görev aldılar. O yüzden bu anayasanın amacını, neye hizmet edecegini iyi bilirler! Ãœlkenin beka sorunu var diyerek oy istiyorlar. Ama ülkenin gerçek beka sorunu referanduma evet denirse asıl o zaman ortaya çıkacak. Bunlar yabana atılacak açıklamalar deÄŸildir. Bu açıklamalar ülkeyi bölünmeye götürecektir.”

“MÄ°LLÄ°YETÇİ OYLARDAN UMUDU KESÄ°NCE, DÄ°REKSÄ°YONU FEDERASYONA KIRDILAR”

“Dertleri ülkenin geleceÄŸi deÄŸil, tek gayeleri her nasıl olursa olsun rejimin deÄŸiÅŸtirilmesi. Milliyetçi oylardan umudu kesince, direksiyonu federasyona kırdılar, oraya göz kırparak, referandum için medet umuyorlar. Nice evlatlarımız bu ülke için, toprak bütünlüğümüz için  canından oldu. Kerkük’ü evet karşılığında Barzani’ye terk ettiler, hiç sesleri çıkmıyor. Büyük OrtadoÄŸu Projesinde kendi paylarına düşen görevi titizlikle yerine getiriyorlar. Bu getirilmeye çalışılan sistem baÅŸkanlık sistem ülkemizin bölünme sürecini tetikleyecektir.

Bu millet bağımsızlığını ve adını yedi düveli dize getirerek aldı. Türkiye Cumhuriyeti Devletini ortadan kaldırma ve tek adam rejimini kurma hayallerini bozacak tek ÅŸey referandumda ’hayır’ demektir.”

“CANLI YAYINA ÇIKIP ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNÄ° TARTIÅžALIM TEKLÄ°FÄ°NE YANAÅžMIYORLAR”

“Artık 16 Nisan için son günlere geldik. Hayırlı bir sonuçla karşılaÅŸmamıza da az kaldı, buna inanıyoruz. Sahada yaptığımız çalışmalarda halkımızın ülkemizin geleceÄŸi konusunda ne kadar endiÅŸeli olduÄŸunu da görüyoruz.  Biz bu süreçte ne kadar anayasanın içeriÄŸini anlatarak halkımızı bilgilendirmek için çalıştıysak, iktidar tam tersini yaptı. Anayasa anlatılmadan anayasa referandumuna gitmeye çalıştılar.

Bu süreçte CumhurbaÅŸkanı, BaÅŸbakan, Hükümet üyeleri, milletvekilleri, Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸini anlatmak yerine partimize ve Sayın Genel BaÅŸkanımız Kemal KılıçdaroÄŸlu’na ağır sözler söylemeyi tercih ettiler. Çünkü deÄŸiÅŸikliÄŸe dair sözleri yok. Liderlerin karşılıklı oturup fikirleri tartıştığı günleri unuttuk. Varsa sözleri hodri meydan dedik, hala diyoruz, ama yanaÅŸmıyorlar. Genel BaÅŸkanımız Sayın Kemal KılıçdaroÄŸlu, defalarca çaÄŸrı yaptı, hala zaman var. Anayasa gibi ülkeyi temelden etkileyecek bir konuda canlı yayına çıkıp konuyu tartışmaktan neden çekiniyorsunuz? Millet görsün açık açık!”

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo