Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MİLATTAN SONRA 300 YILLARINA AİT...

MÄ°LATTAN SONRA 300 YILLARINA AÄ°T...

 Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde iÅŸ merkezi yapımı nedeniyle yıkılan EreÄŸli Belediyesi eski hizmet binasının temelinde Roma dönemine ait hamam kalıntıları bulundu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada eski hizmet binasının yıkılarak yerine iş merkezi yapılması için başlatılan çalışmaların, zeminde milattan sonra (MS) 300 yıllarına ait hamam kalıntılarının tespit edilmesi üzerine ara verildiğini belirtti.

Anıtlar Yüksek Kurulu ile yapılan görüşmeler ve incelemelerde söz konusu bölgede Roma dönemine ait hamamın bulunduÄŸunu anlatan Uysal, "Yaptığımız görüşmeler sonucunda tarihi hamamın korunması ve sergilenebilmesi yönünde karar verildi. Anıtlar Yüksek Kurulu ve Safranbolu Bölge Müdürlüğü ile gerekli çalışmaları birlikte yürütüyoruz." dedi.

Hamamın bulunduğu alanın tarihi önemine değinen Uysal, şöyle konuştu:

"Tarihi kalıntıları en iyi ÅŸekilde koruyacağız ve gün yüzüne çıkaracağız. Zeminde bulunan MS 300 yıllarına ait olduÄŸu belirtilen hamamı müze haline getireceÄŸiz. Hamamın üzeri de ÅŸeffaf ve saÄŸlam bir zemin ile kaplanacak. Binanın üst kısımlarının yapımına da devam edeceÄŸiz. Binaya giren vatandaÅŸlarımız ÅŸeffaf zeminden alttaki tarihi eserleri rahatlıkla görebilecekler. Tarihi miraslara büyük önem veriyoruz."

EreÄŸli Müze Müdürü Ahmet Mercan da söz konusu alanda yaptığı incelemelerde tarihi hamamın MS 300’lü yıllarda yapıldığının tahmin edildiÄŸini kaydetti.

EreÄŸli’ye gemilerle gelenlerin bu hamamda yıkandıktan sonra ÅŸehre giriÅŸlerine izin verildiÄŸi de ifade edildi.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo