Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

METİN ERCAN: AMACIMIZ MASADA BİTİRMEK

METÄ°N ERCAN: AMACIMIZ MASADA BÄ°TÄ°RMEK

SENDİKA BAŞKANI, SÖZLEŞME İLE İLGİLİ KONUŞTU


Erdemir’de çalışan 4200 sendikalı işçiyi kapsayan ve 1 Eylül 2018’den geçerli 27 Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmeleri görüşmeleri, 17 Aralık 2018’de yine Ankara’da gerçekleÅŸtirilen 5. Oturumda “UyuÅŸmazlık Zaptı” tutularak noktalanmıştı. Yasa gereÄŸi Hükümet tarafından atanan ‘Arabulucu’ da gerekli deÄŸerlendirmesini tamamlayarak hazırladığı raporu taraflara sunmuÅŸtu.

Karadeniz EreÄŸli’de kurulu kısa adı ERDEMÄ°R olan EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları ile bu ÅŸirkette yetkili Türk Metal Sendikası Åžubesi arasında süren 27. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi görüşmelerinde, iÅŸ veren kanadının teklifinin beklendiÄŸi bildirildi.
Sendikanın Şube Başkanı Metin Ercan, bir siyasi partinin ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Erdemir üyelerinin refah, huzur ve iş barışının sağlanması için çalıştıklarını söyledi. Süreci masada anlaşarak tamamlamak istediklerini belirten Ercan, şunları söyledi:

“BÄ°ZÄ° ÇAÄžIRMASINI, TEKLÄ°FÄ°NÄ° ORTALA KOYMASINI BEKLEYECEĞİZ”
“Bu toplu sözleme süreci, bizim için daha önceki süreçlerden farklıydı. Çünkü yaklaşık 6 tane oturum yaptık. Yapmış olduÄŸumuz 5’inci oturumda anlaÅŸamadık, ‘UyuÅŸmazlık’ ile kapattık. Ä°lk görüşmelere baÅŸladığımız gün, amacımız geçmiÅŸ dönemlerde olduÄŸu gibi bu dönemde de aynı olmak üzere masa başında bitirmekti. Tabi süreç nereye kadar götürecek bizi? Malum ülkenin gerek ekonomik ÅŸartlarından dolayı gerek Erdemir’in iÅŸleyiÅŸinden dolayı gerekse de bizim beklentilerimizden dolayı ama diÄŸer toplu sözleÅŸmelerden tek farkı vardı; bu durum bizi hiçbir zaman karamsarlığa sürmedi. EndiÅŸe ettirmedi, gardımızı düşürmedi. Farkı ÅŸuydu: 54 tane madde ile UyuÅŸmazlık tuttuk. Daha önceki dönemlerde UyuÅŸmazlığa gidilmiÅŸti fakat bu dönem Erdemir Yönetimi idari maddeler konusunda çok baskın bir taraf sergiledi.
SaÄŸ olsun baÅŸta Genel BaÅŸkanımız, Genel Merkez Yönetimimiz en son yapmış olduÄŸumuz toplantıda tüm idari maddeleri geçtik. Åžuanda ücret ve ücrete baÄŸlı sosyal haklarla beraber önümüzdeki süreçte iÅŸverenin bizi çağırmasını, teklifini ortala koymasını bekleyeceÄŸiz. Ä°nÅŸallah amacımız masa başında bitirmek olacak. Toplu sözleÅŸme bittikten sonra da yine elbette ki birinci felsefemiz Erdemir’deki üyelerimizin refah, huzur ve iÅŸ barışının saÄŸlanması adına bu olacaktır.”  

 

METÄ°N ERCAN: AMACIMIZ MASADA BÄ°TÄ°RMEK

SENDİKA BAŞKANI, SÖZLEŞME İLE İLGİLİ KONUŞTU

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran5
gülücük4
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo