Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BOKSTA, TÜRKİYE 3.SÜ OLDU

BOKSTA, TÜRKİYE 3.SÜ OLDU

EreÄŸli’de 4 yıldır yetiÅŸtirme yurdunda kalan ve 2015’in kasım ayında boksa baÅŸlayan Elif Sarıkaya, Yıldız Bayanlar Türkiye Boks Åžampiyonası’nda üçüncü oldu.

Türkiye Boks Federasyonunun 5-10 Ocak’ta Ä°zmir’de düzenlediÄŸi turnuvada 80 kilogramda kürsünün son basamağına çıkan 16 yaşındaki boksör, katıldığı ilk turnuvada derece elde etmenin mutluluÄŸunu yaşıyor. 

AA muhabirine açıklamada bulunan Elif, yurttaki öğretmenlerinden gelen "Eskrim veya boks yapar mısın?" şeklindeki teklifin ardından bir süre düşündüğünü söyledi.

EreÄŸli Gençlik Merkezi’nde boksa baÅŸladığını anlatan Elif, şöyle konuÅŸtu:

"EreÄŸli Kız YetiÅŸtirme Yurdu’na 12 yaşında geldim. Yaklaşık 4 yıldır yurtta kalıyorum. Boksa baÅŸlayarak hayatımda yeni bir dönem baÅŸladı. EreÄŸli Belediyespor Boks Takımı oyuncusu oldum. Her gün yurttan çıkıyorum ve antrenman salonuna geliyorum. Antrenörüm nezaretinde yaklaşık 3 saat çalışıyorum. Hocam benim turnuvaya katılmamı istedi ve bende katıldım. Ä°zmir’de yapılan ÅŸampiyonada benim kilomda 7 rakibim vardı. Zor maçlar oldu ve Türkiye üçüncüsü oldum."

Elif, milli formayı giyerek ÅŸampiyonluklar kazanmayı hedeflediÄŸini anlatarak, "Yurtta kalmamız, bir ÅŸey baÅŸaramayacağız anlamına gelmez. Burada kalanlar da baÅŸarılı olabilir. Ä°nÅŸallah ben örnek olurum" dedi.

EreÄŸli Belediyespor Boks Takımı Antrenörü Cemal Güven de 2015’in kasım ayında boks yapmaya baÅŸlayan Elif Sarıkaya’nın kısa sürede kendisini iyi yetiÅŸtirdiÄŸini belirterek, "Dediklerimizi yapıyor ve iyi çalışıyor. Ä°ki ay önce Boksa baÅŸlamış bir kızımız katıldığı Türkiye ÅŸampiyonasında Türkiye üçüncülüğü kazanması büyük baÅŸarı. Bu azim ve heyecanla yoluna devam ederse gelecekte iyi bir milli sporcu olacaktır" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo