Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Metal ustası yaptığı araçla görenleri şaşırttı

Metal ustası yaptığı araçla görenleri şaşırttı

Hurdalıkta bulduğu aracı römorka çevirerek otomobiline entegre etti


Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bir otomobil sevdalısı, kendi kullandığı 1991 model aracın hurdalıktan bulduÄŸu eÅŸini römork yaparak kendi aracına baÄŸladı. Ortaya çıkan aracı ilçede görenler ise dönüp bir daha araca bakmaktan kendini alamıyor. 
Edinilen bilgiye göre, Metal Sanayi Sitesinde çalışan Oto Servisi Kalfası Metin Demirel, kullandığı 37 AAB 985 plakalı 1991 otomobilinin, 1983 model bir benzerini hurdalıktan bularak ilginç bir ÅŸekilde geri dönüşüme kazandırdı. Ä°lk olarak aracı kesen otomobil sevdalısı Demirel, boyasını da kendisi yaparak hurda aracı römork ÅŸekline getirdi. Tamamen kendi imkanlarıyla hurda aracı römork ÅŸekline dönüştüren Demirel, aracın devamı olarak yaptığı römorku bütünleÅŸtirerek görenlerin ilgisini çeken bir tasarım ortaya çıkardı. İçinde çocukluktan kalan bir merak olduÄŸunu belirten Metin Demirel, hurdalıktaki diÄŸer araçların da geri dönüşüme kazandırılması gerektiÄŸini söyledi. 

Çocukluk merakı hurdayı bambaÅŸka bir araca çevirdi 
Tosya ilçesinin baÄŸlık bahçelik bölge olduÄŸundan römorka çok ihtiyaç duyulduÄŸu söyleyen Metin Demirel, ihtiyacını kendi karşılamak adına hayalini gerçekleÅŸtirdiÄŸini söyledi. Demirel, “Tosya Metal Sanayi Sitesinde çalışıyorum. Ä°ÅŸimiz mekanik olarak bu iÅŸe meraklı olduÄŸumuz için, eski arabaların da hurdaya gitmesinden rahatsızlık olduÄŸumuz için kendimiz bizzat alarak kendimiz biçerek kendimiz zımparasını boyasını her ÅŸeyini kendimiz yaparak bir araba icat ettik. Tosyamız baÄŸlık bahçelik bölge olduÄŸu için bize römorklar var ama hepsi açık. Kapalı olarak içinde gözükmeyecek, düşmeyecek, trafiÄŸi tehlikeye düşürmeyecek ÅŸeyler yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Daha bitmiÅŸ deÄŸil römorkumuz. Ä°ÅŸlettirmesi var, daha projesi var. Bir nevi öndeki arabanın aynısı olacak. Buradaki amaç da ufaklıktan kalan bir merak eski arabalara. Bu arabayı da hurdalıktan gördük. Bende de aynısı var. Bunu alıp, kesip yani aynısından bir vagon olarak ya da römork olarak öyle icat etmeye kalkıştık. Kestik, biçtik, yaptık. Milletten de destek geldi, saÄŸ olsunlar, hepinize teÅŸekkür ederiz” dedi. 

"Ä°mkan olduÄŸu sürece geri dönüşüme katkı saÄŸlamaya çalışalım" 
Hurdaya çıkan araçların çöpe atılmaması gerektiÄŸini vurgulayan Metin Demirel, “Araçlarınızı direk 3-5 kuruÅŸa satıp çöp yapmayın, kullanın, deÄŸerlensin, geri dönüşüm olsunlar. Bu eski araba ne güzel bir araba oldu. Taşıma aracı oldu, römork oldu. Her ÅŸeyi kullanabiliyoruz yani. Ä°mkan olduÄŸu sürece zayiat vermemeye yani geri dönüşüme katkı saÄŸlamaya çalışalım” diye konuÅŸtu. 
Demirel, yaptığı bu römorkun baÄŸda veya bahçede yük taşımacılığında kullanılabileceÄŸini kaydetti. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo