Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MEMUR EMEKLİSİNE EK GELİR İMKANI!.

MEMUR EMEKLÄ°SÄ°NE EK GELÄ°R Ä°MKANI!.

2 milyon memur emeklisine ek gelir imkanı doÄŸdu. Aile yardımı KPDK’ya taşındı. AnlaÅŸma saÄŸlanırsa, emekli her ay eÅŸ ve çocuk yardımı alacak. 2 çocuklu, eÅŸi çalışmayan emekliye her ay 232 lira ödenecek.

Emekli kamu görevlilerine aile yardımı gündemde. Ankara’da önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu baÅŸkanlığında toplanan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında, milyonlarca kamu görevlisinin yanı sıra emeklilerin talepleri de masaya yatırıldı. 

Memur-Sen Genel BaÅŸkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin fiilen çalıştıkları dönemde yararlandıkları aile (eÅŸ ve çocuk) yardımından emekli oldukları dönemde yararlanamadığını belirterek, "Kamu görevlilerine emekli olduklarında da aile yardımı ödemesi yapılmalı" diye konuÅŸtu. Aile yardımında uzlaÅŸma saÄŸlanırsa, memur emekli kamu görevlileri önemli bir gelire kavuÅŸacak. MaaÅŸlara her ay aile yardımı eklenecek. 

NE KADAR ÖDENECEK? 

Halen memurlara, çalışmayan eÅŸi için 177.30 lira eÅŸ yardımı ödeniyor. Çocuk yardımı tutarı ise 0-6 yaÅŸ için 41.60, 6 yaÅŸ üstü için 20.80 lira olarak uygulanıyor. Emekli kamu görevlileri, aile yardımında anlaÅŸma saÄŸlanırsa, bu tutarlardan yararlanacak. EÅŸi çalışmayan 2 çocuklu (6 yaÅŸ üstü) bir memur emeklisi, her ay 218 lira aile yardımına kavuÅŸacak. Aile yardımı Ocak ayında artacak. Memura çalışmayan eÅŸ için Ocak 2016’dan itibaren 188 lira, 6 yaşından büyük her bir çocuk için 22 lira, 0-6 yaÅŸ arası her çocuk için 44 lira ödenecek. Bu artışa göre eÅŸi çalışmayan 2 çocuklu bir memur emeklisine ödenecek tutar aylık 232 lira olacak.

ŞİMDİ GÖZLER PROMOSYONDA

KPDK toplantısına emeklilere promosyon konusu da taşındı. Memur-Sen BaÅŸkanı Yalçın, emekli kamu görevlilerine bankalardan maaÅŸ promosyonunun ödenmesinin saÄŸlanmasını talep etti. Promosyon konusunda sadece emekli kamu görevlilerine deÄŸil, tüm emeklilere BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’ndan müjde gelmiÅŸti. BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, emekli maaÅŸlarının ödenmesine aracılık eden bankalarla anlaÅŸmalar yapıldığını belirtip yıllık ödeme yapılacağını duyurmuÅŸtu.

Takvim

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo