Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR AĞAÇ DİKİYOR..

ERDEMİR AĞAÇ DİKİYOR..

EreÄŸli’de kurulu, EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) tarafından aÄŸaçlandırma ve çevre düzenlemesi çalışması yapıldığı bildirildi.

Erdemir Kurumsal Ä°letiÅŸim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, ÅŸirketin çevre koruma anlayışını tüm iÅŸ süreçleriyle bütünleÅŸtirdiÄŸi, çevre performansını sürekli iyileÅŸtirerek, gelecek kuÅŸaklara yaÅŸanabilir bir Dünya bırakmaya çalıştığı belirtildi.

Bu kapsamda, biyo çeÅŸitliliÄŸini korumak ve artırmak için Erdemir BaÄŸlık Kapı ile Gülüç Köprüsü arasındaki alana ortalama 10 yaşında ve 6-7 metre boylarında yetiÅŸkin ’Melez Servi’ cinsi aÄŸaçlar dikildiÄŸi anlatılan açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

“Erdemir, sürdürülebilir bir geliÅŸme için, çevreye saygı duyan, sosyal sorumluluklarının farkında bir ÅŸirket olarak çevreci çözümler ile enerji tasarrufu ve verimliliÄŸi uygulamalarına ciddi yatırım yaparak sektörüne de bu konuda örnek ve öncü olmaya devam ediyor.  Erdemir’de bugüne kadar yapılan 400 milyon doların üzerindeki çevre yatırımlarının esasını temiz üretim teknolojilerinin kullanılması, geri kazanımın en üst düzeyde tutulması, topraÄŸa, havaya ve suya en az atığın verilmesi, çevre bilincinin ve performansının sürekli arttırılması oluÅŸturuyor.

Ormanların, sera gazlarının emilmesini saÄŸlayan karbon yutak alanları olduÄŸunu bilen, bu nedenle EreÄŸli’de aÄŸaçlandırma projelerini sürdüren Erdemir 600 Melez Servi cinsi aÄŸacın daha ekimine baÅŸladı. Erdemir’in, fabrika sahası içindeki 13 bin aÄŸaç varlığına ilaveten bugüne kadar yetiÅŸtirdiÄŸi Göztepe ve BaÄŸlık mevkilerinde yaklaşık 14 bin ve  Kızılcapınar bölgesinde ise 35 bin aÄŸacı bulunuyor.”

DiÄŸer yandan açıklamada, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi sahibi olan Erdemir’in baÅŸarılı çevre performansıyla pek çok farklı platformda ödüle layık görüldüğü hatırlatıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo