13 o C Kdz. Ereğli

MEB’DEN ’TELAFİ EĞİTİMİ’ AÇIKLAMASI

Gündem 8 yıl 4 ay 9 gün 6 saat 40 dakika önce 1457

Haberi Paylaşın

Milli Eğitim Bakanlığından, çeşitli sebeplerle kurumlarda yapılamayan eğitim öğretim faaliyetlerinin telafisi için gerekli tedbirlerin alınarak eksikliklerin giderileceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığından, yapılan yazılı açıklamada, eğitim öğretim süreci devam ederken bazı kurumlarda değişik sebeplerle ve geçici sürelerle eğitim faaliyetleriyle ilgili kısmi aksamalar yaşandığına, örgün ve yaygın eğitime geçici sürelerle ara verildiğine dikkat çekildi.

2015-2016 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi uyarınca planlandığı şekilde gerçekleştirilemeyen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin telafi edilmesi için alınması gereken tedbirler ve uygulanacak yöntemler konusunda öğretmenlerin bir kısmının hizmet içi eğitime alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Lüzum görülmesi halinde öğretmenlerimizin hizmet içi eğitim sürelerinin uzatılması, yenilenmesi veya idari izinli sayılmaları hususu, her yerleşim yeri için farklı özellik arz edeceğinden buralarda alınacak tedbirler, valiliklerce belirlenecektir. Çeşitli sebeplerle kurumlarımızda yapılamayan eğitim öğretim faaliyetlerinin telafisi için valiliklerce ilgili mevzuat doğrultusunda gerekli tedbirler alınarak eksiklikler giderilecektir. Telafi eğitimlerinde bir eğitim öğretim dönemi boyunca tamamlanması gereken 180 iş günü esas alınarak eğitimler planlanacaktır."

Açıklamada, Bakanlığın bu süreçte, öğrenci ve öğretmenlerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekli bütün önlemleri aldığı da vurgulandı.

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 12 saat 22 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 13 saat 34 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 7 saat 39 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 11 saat 24 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
3 gün 4 saat 52 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 7 saat 13 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 1 saat 28 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 9 saat 35 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 10 saat 42 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
5 gün 22 saat 46 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !