Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MEB AÇIKLADI!..

MEB AÇIKLADI!..

Yarıyıl tatili ne zaman, yarı yıl tatili ertelendi mi, sömestr kaç gün sorularını MEB yanıtladı.

Yarıyıl tatili ile ilgili çıkan söylentiler kafa karıştırdı. Nitekim MEB 2015 yarıyıl tatili ile ilgili olarak açıklama yaptı ve yarıyıl tatili ne zaman olacak belirtildi. MEB Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, sosyal medyada 2014-2015 eÄŸitim öğretim yılında kar yağışı ve olumsuz ÅŸartlar sebebiyle tatillerin, okullarda müfredatın ilerleyiÅŸine engel olduÄŸu, bu nedenle 23 Ocak’ta baÅŸlayacak yarı yıl tatilinin 30 Ocak’a ertelendiÄŸi ve Bakan Nabi Avcı’nın “eÄŸitimin aksamaması adına yarıyıl tatilinin yarıya indirilmesini uygun gördüğünü” ÅŸeklinde yer alan haberlerin asılsız olduÄŸunu söyledi.

Bu tür haberlere itibar edilmemesinin isteyen MEB Basın Müşaviri Özkan, “Yaryıl tatili haberleri doÄŸru deÄŸil. Bakanlığımız tarafından daha önce yayınlanan çalışma takvimine uygun olarak tüm eÄŸitim kademelerinde okullar, 23 Ocak Cuma gününden itibaren yarı yıl tatiline girecek. 26 Ocak-6 Åžubat’ta da yarı yıl tatili yapılacak. 2. dönem ise 9 Åžubat’ta baÅŸlayacak, 12 Haziran’da da sona erecek. Yani takvimde bir deÄŸiÅŸiklik söz konusu deÄŸil. Sayın Bakanımızın da eÄŸitimin aksamaması adına yarıyıl tatilinin yarıya indirilmesini uygun gördüğünü ÅŸeklindeki haberler de tamamen asılsız. Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu tür haberlere itibar etmesinler, Bakanlığımızın doÄŸrudan açıklamalarını dikkate alsınlar ve resmi internet sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip etsinler” diye konuÅŸtu.

Özkan, yarı yıl tatilinin 30 güne çıkararılacağına iliÅŸkin iddiaların da gerçeÄŸi yansıtmadığını, MEB’in böyle bir çalışmasının bulunmadığını kaydetti.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN VE KAÇ GÜN?

MEB’in açıklamasına göre 2015 yılında yarıyıl tatili ile ilgili bir  deÄŸiÅŸiklik yok. Bu öğretim yılında Yarıyıl tatili ya da sömestr tatili 26 Ocak ile 6 Åžubat tarihlerinde olacak!

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo