Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TESTE GİR BORCU BİTİR!..

TESTE GÄ°R BORCU BÄ°TÄ°R!..

Gelir testine girmediÄŸi için tavan tutardan prim borcu birikenler dikkat! 2 Ocak’a kadar test baÅŸvurusunu yapın, sonucuna göre Genel SaÄŸlık Sigortası borcunuz ya silinecek ya da önemli tutarda düşecek.

Milyonlarca kiÅŸi Genel saÄŸlık Sigortası (GSS) prim borcundan kurtulacak. Gelir testine girmediÄŸi için tavan tutardan prim borcu birikenler, 2 Ocak günü mesai bitimine kadar yaÅŸadıkları yerdeki sosyal yardımlaÅŸma ve dayanışma vakıflarına gelir testibaÅŸvurusunda bulunursa, borcu ya silinecek ya da önemli tutarda düşecek.

Yapılacak test sonucunda, hane içindeki kiÅŸi başına geliri brüt asgari ücretin 3’te 1’inden (549 lira) az çıkanların borçları silinecek. Gelir bu rakamın üzerindeyse, prim borçları gelir seviyesine göre geriye dönük güncellenecek. Düşen borç, 12 ayda eÅŸit aylık taksitler halinde ödenebilecek.

Gelir testi sonucu hane içindeki kişi başı gelir;

Asgari ücretin 3’te 1’inden (549 TL’den) az çıkanlar: Primini ilk tescil baÅŸlangıç tarihi itibariyle Hazine ödeyecek. Yani borç silinecek.

Asgari ücretin 3’te 1’inden asgari ücrete (549 TL’den 1.647 TL’ye) kadar olanlar: Ä°lk tescil tarihi itibariyle aylık 65,88 TL prim üzerinden borcu güncellenecek.

Asgari ücretten asgari ücretin 2 katına (1.647 TL’den 3.294 TL’ye) kadar olanlar: Ä°lk tescil tarihi itibariyle aylık 197,64 TL prim üzerinden borcu güncellenecek.

Asgari ücretin 2 katından (3.294 TL’den) fazla olanlar: Ä°lk tescil baÅŸlangıç tarihi ile gelir testi sonuç tarihi arasında aylık 197,64 TL, gelir testi sonuç tarihi itibariyle ise 395,28 TL’den borcu güncellenecek. (Takvim

Teste gir borcu bitir

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo