Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MADENCİLER EYLEME DEVAM EDİYOR!..

MADENCÄ°LER EYLEME DEVAM EDÄ°YOR!..

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruÅŸturma kapsamında örgüte finansal destek saÄŸlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden ÅŸirketinde çalışan işçiler, önceki dönemden kalan alacaklarının ödenmesi için baÅŸlattıkları ocaktan çıkmama eylemine devam ediyor.

Bölüm Mahallesi’ndeki maden ocağında tamirat, bakım ve söküm iÅŸleri yapan, 4 aydır maaÅŸları yatırılmadığı gerekçesiyle 18 Mayıs’ta eylem baÅŸlatan işçilerin eÅŸlerinin yanı sıra yakınları da madenin ocağının önüne geldi.

Eylem yapan yaklaşık 100 işçiden 47’sinin çeÅŸitli saÄŸlık nedenleriyle ocaktan çıktığı öğrenildi. Polis ekipleri, maden ocağının yaklaşık 100 metre ilerisine güvenlik ÅŸeridi çekti.

Bu arada maden ocağı önüne kimseyi yaklaÅŸtırmayan polis ekipleri, Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu’ndan (TTK) maden ocağının haritasını temin etmesinin ardından madenin giriÅŸ ve çıkışlarını tespit etti. 

Ä°ddiaya göre, maden ocağının ormanlık alandaki havalandırma bölümünün bulunduÄŸu yere giden ekipler, dışarıda maden işçileriyle karşılaÅŸtı. İşçilerin, ekipleri görmesinin ardından tekrar maden ocağının içine girdiÄŸi tespit edildi. Polis ekipleri, havalandırma giriÅŸinde yemek artıkları ve sigara paketleri tespit etmesinin ardından tutanak tutarak ocak aÄŸzında beklemeye baÅŸladı. 

İşçi temsilcisi Cemal Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, eyleme sonuç alıncaya kadar devam edeceklerini söyledi.

Bugün 3 madencinin daha saÄŸlık sorunları nedeniyle dışarı çıkmak zorunda kaldığını ifade eden Akın, "Biz paramızı alana kadar eyleme devam edeceÄŸiz. Bir de iÅŸten atılırsak kıdem tazminatlarımız olacak. Bunların da çözüme kavuÅŸması lazım. Bunlar çözülmeden sadece maaÅŸlar ödense de bu iÅŸ bitmeyecek. ArkadaÅŸlarımız ocaktan çıkmayacak. Sonuna kadar mücadelemizi devam edeceÄŸiz. İşçilerin saÄŸlık sorunları gün geçtikçe artıyor. Bunun yanı sıra psikolojik sorunları da artacak. Her geçen gün orada kalmaları daha tehlikeli duruma geliyor." diye konuÅŸtu. 

Akın, bir gazetecinin, "İşçiler maden ocağının başka bir girişinden ihtiyaçlarını karşılıyorlarmış" sorusunu, "İşçilerin havalandırmadan dışarı çıktıklarına ihtimal vermiyoruz. O bölgede farklı ocaklar bulunmaktadır. Polisler yanılmış olabilir." diye cevapladı.

Eyleme katılan işçilerden Mustafa Kuru’nun annesi Emine Kuru da oÄŸlunun rahatsızlanmasının ardından ocaktan çıktığını belirterek, "Hepsi benim evladım. Benim oÄŸlum 18 yıl burada çalıştı. Åžimdi hakkı için mücadele ediyor. Hakkını aldıktan sonra devlet bunları iÅŸe yerleÅŸtirsin. Evde ekmek bekleyen çocukları var. İşçiler içeride periÅŸan oldu. Bir ÅŸey olsa ne olacak. Bize cevabını kim verecek. Bizim sesimizi duysunlar. Biz burada hırsızlık yapmıyoruz. Devlet bize sahip çıksın. Biz bekliyoruz. BaÅŸka bir ÅŸey istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kent merkezi ve EreÄŸli’de 6 Mayıs’ta bünyesinde 5 pastane ÅŸubesi bulunan, gıda ve dayanıklı tüketim malları alanında faaliyet gösteren ÅŸirket ile Kilimli ilçesindeki maden ÅŸirketine kayyum atanmasına karar verilmiÅŸti.

Yaklaşık 100 işçi, 18 Mayıs’ta 4 aydır maaÅŸları yatırılmadığı gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi baÅŸlatmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo